Video: Andrej Kerić razbio Spartu!

ČINI se kako ni Sparti ne cvjetaju ruže uoči susreta s Dinamom koji će odlučiti njihov euro put za tekuću sezonu. Tri dana uoči susreta s Modrima u Pragu "spartanci" su glatko poraženi od Slovan Libereca, rezultatom 3:0. 

Na gostujućem terenu protivnike Modrih uništio je nekadašnji golgeter vinkovačke Cibalije Andrej Kerić, koji je jedan od najboljih igrača Slolvana. Kerić je s dva pogotka predvodio Slovan do pobjede.

Već u 2. minuti utakmice pogotkom je nagovijestio da će ovo biti njegova večer. U 81. minuti je zaključio priču svojim drugim golom koji je i označio konačnih 3:0. Na listu strijelaca u 39. minuti upisao se i Smetana.

Sparta je trenutačno drugoplasirani klub češkog prvenstva s dva boda manje od gradskog suparnika Slavije.

"Bila je ovo okrutna lekcija"

Trener Sparte Viteszlav Lavička nakon utakmice je bio silno razočaran predstavom svojih igrača:

"Bila je to okrutna lekcija. U nogometu je kontinuitet jako bitna stvar, a mi smo danas pali na ispitu. Prvi pogodak domaćinima je dao krila, a iako smo u nastavku više imali loptu u nogama, to nam nije ništa donijelo. Stvarali smo šanse, ali ih nismo znali realizirati", rekao je strateg praške ekipe koja baš poput Dinama u posljednje vrijeme ima problema s realizacijom.

U nastavku susreta sa Slovanom Lavička je sve snage usmjerio u napad; uveo je Došeka, Wilfrieda i Zemana, ali mreže domaćih ostala je netaknuta.

"Ovo je veliko upozorenje prije utakmica koje nas čekaju. Željeli smo prekinuti golgetersku sušu, a na kraju smo podbacili u defenzivnim zadacima. U cijelom prvenstvu primili smo dva pogotka, a Slovan nam je zabio tri. Moramo dobro razmisliti, analizirati ovaj susret i odlučiti se za najbolju varijantu za susret s Dinamom", dodao je trener Sparte.

Sastav Sparte protiv Slovana: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kladrubský - Kušnír (63. Došek), Kisel, Hušek, Matušovič (46. Wilfried) - Kulič (82. Zeman), Slepička.

Gambrinus liga, 8. kolo:

Liberec - Sparta 3:0 (Kerić 2, 82, Smetana 39)

Redoslijed: 1. Slavia 19, 2. Sparta 17, 3. Mlada Boleslav 17, 4. Liberec 16, 5. Brno 14...

D.R.
Foto: Sparta Prag

Pročitajte više