Video: Baraban promašio pobjedu Cibalije na Maksimiru protiv beskrvnog Dinama

U POSLJEDNJOJ utakmici 12. kola HNL-a nastavljena je serija nogometaša Dinama bez pobjede. Na Maksimiru su Dinamo i Cibalia odigrali 1:1, goste je u vodstvo doveo Dino Kresinger u 30. minuti, a iz jedanaesterca je za Modre izjednačio Pedro Morales 13 minuta kasnije.

> Tijek utakmice

Da Dinamo ipak nije nesavladiva prepreka za momčadi Prve HNL prošlog je tjedna pokazao Štimčev Zagreb, a u međuvremenu su Modri dodatno uzdrmani porazom od Ajaxa u Amsterdamu, u kojem su domaćini pokazali malo, a gosti - gotovo ništa. Stoga nije iznenađujuće što se Cibalia iz Zagreba vraća s jednim bodom (prvim nakon 1993.!) kojim je dodatno produbila krizu Jurčićeve momčadi.

Cibalia se ove godine već pokazala kao težak protivnik, poraženi su samo dvaput, a nije ih uspio svladati ni Hajduk koji se u Vinkovcima morao zadovoljiti nepopularnom nulom. Dobre su igre Cibaliji osigurale četvrto mjesto HNL-a s 21 bodom, sedam manje od Dinama. Znao je stoga Kruno Jurčić koliko je za moral njegove momčadi (ali i za sigurnost njegove pozicije na Maksimiru) bila bitna ova utakmica, ali unatoč tome njegov igrači nisu odigrali na priželjkivanoj razini. Dapače, da je u 97. minuti nadoknade Ivan Baraban bio malo precizniji mogli su Vinkovčani s otužno praznog Maksimira otići i s punim plijenom...

Hrabro su se postavili igrači trenera Mršića koji je "parkirao autobus" u svoj šesnaesterac s jednim ciljem - da mreža Marijana Antolovića ostane netaknuta. Dinamovci nikako nisu uspijevali pronaći put do mreže Vinkovčana, a u prvih pola sata imali su tek dvije upečatljivije prigode. Tomečakov prodor u 22. minuti nitko od Modrih nije pratio dok je na ulasku 30. minutu Antolović fenomenalno skinuo slobodnjak Moralesa.

Odmah potom Cibalija je fantastičnom kontrom matirala Dinamo i povela 0:1! Husić je poslao dugu loptu na lijevu stranu kaznenog prostora prema Prgometu, koji šalje povratno za Kresingera, a njemu nije bilo teško poslati je u praznu mrežu.

Sivonjić tragikomično glumio stopere Cibalje

U 33. minuti svjedočili smo situaciji kakva se u nogometu rijetko viđa. Modri su praktički već počeli slaviti gol za izjednačenje, ali u tome ih je spriječio njihov vlastiti napadač Ilija Sivonjić! Odlično je Tomečak s desne strane centrirao za Moralesa, koji iz prve šalje lob udarac prema golu. Antolović nije mogao doći do lopte koja je pala na gol crtu, gdje je Sivonjić želio potvrditi pogodak i gurnuti je u mrežu. No, lopta mu je zapela ispred kopačke pa ju je, umjesto da zabije, u maniri vrsnog braniča izbacio iz gola i omogućio Vinkovčanima da raščiste opasnost.

U nastavku je Dinamo pokušao doći do pobjede, ali nije išlo. Najbolju priliku imao je Morales u 64. minuti kada je Mandžukić poslije duplog pasa sa Sammirom ostao sam na desnoj strani, kao na pladnju je na drugoj vratnici poslužio Čileanca koji umjesto mreže pogađa desnu vratnicu Antolovićeva gola.

Zbog prigovora uslijed velike nervoze isključen je Stanko Mršić, ali i bez trenera na klupi Cibalia je došla do vrijednog boda kojim je pokazala kako ovosezonske vrlo dobre igre i mjesto u vrhu ljestvice nisu nikakva slučajnost.

Pročitajte više