Video: Bili smo loši, ali na Wembley idemo poginuti muški

NAKON što su upisana nova tri boda, utakmicu protiv Bjelorusije možemo zaboraviti. Misli igrača, izbornika i navijača okrenute su samo Engleskoj.



"Bilo je puno utakmica u našim karijerama kad smo igrali odlično, a na kraju izgubili. Ne treba sad stvarati nervozu. Prvo poluvrijeme smo igrali neloše, drugo je bilo lošije, ali na kraju su bitna samo ta tri boda", prokomentirao je Darijo Srna nakon utakmice.

"Znali smo i prije utakmice da če biti teško. Bjelorusi su odigrali dobru utakmicu, dobro su čuvali loptu, a mi smo ju lako gubili. Moramo biti zadovoljni zbog tri boda. Sve to sad treba zaboraviti i okrenuti se Engleskoj", rekao je Danijel Pranjić.

Utakmicu je spasio pogodak Ivana Rakitića u 24. minuti kad je pucao s 30-ak metara, loptu je glavom skrenuo obrambeni igrač i prevario svog vratara.

"Drago mi je da sam mogao pomoći momčadi. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, a za dva mjeseca više neće biti važno kako smo došli do pobjede. Sad idemo u Englesku odigrati što bolje možemo iako znamo da će biti teško", izjavio je Rakitić.

Šimunić: Engleska je dodatni motiv

Utakmicu protiv Engleske nestrpljivo očekuje i Joe Šimunić;

"Ne možemo ovako igrati protiv Engleza, moramo promijeniti 10 stvari, moramo biti agresivniji. Ovo je bilo jako loše, ali Engleska je dodatna motivacija. Pokazali smo da protiv njih možemo i dat ćemo sve od sebe, jer nemamo što izgubiti."


Niko Kranjčar dobro je odradio svoj dio posla na Maksimiru. Podijelio je nekoliko odličnih lopti suigračima, bio je aktivan po cijelom terenu, a neki mu zamjeraju što se malo smirio pred kraj utakmice. No, i on je zadovoljan zbog tri boda.

"Svaki put u kvalifikacijama netko nedostaje, a onda je to druga slika momčadi. Trebali smo uzeti tri boda i uzeli smo ih. Protiv Engleske će nam jako nedostajati Luka i Ćorluka. Mi nemamo širinu momčadi kao Talijani ili Francuzi, a ni oni nisu najbolji kad im fale dvojica iz prve postave. Na Otok se ne idemo predati. To je utakmica koju će igraći igrati za svoj gušt, jer na velikoj pozornici svi žele odigrati najbolje što mogu. Vjerujem da možemo doći do boda, pa čak i tri, ali se trebamo odmoriti, pripremiti i popraviti pogreške", objasnio je Niko što možemo očekivati u sljedećoj utakmici.

Hoće li hrvatska obrana, ovako oslabljena, uspjeti zaustaviti Engleske napadače?

"Jedva čekam Rooneya i Defoea", dodao je za kraj Šimunić.

Pročitajte više