VIDEO Bišćan na predstavljanju u Rijeci: Bio sam mlad i nezreo, ispričavam se

Screenshot: Index

IGOR BIŠĆAN predstavljen je na Rujevici kao novi trener Rijeke.

Bivši trener Rudeša i Olimpije zamijenio je na klupi Matjaža Keka. Legendarni trener Rijeke, ali i kultni lik HNL-a, poslije pet i gol godina na klupi riječkog kluba dao je ostavku nakon poraza od Gorice u prošlom kolu.

Navijači Rijeke poručili su vam da ste nepoželjni u ovom klubu zbog vaših grijeha iz mladosti prema njima?

"To je bilo davno, bio sam mlad, nezreo i nepromišljeno sam reagirao. Ne sjećam se ni što sam rekao. Ako se još netko osjeća uvrijeđenim zbog toga, ispričavam se."

Na to se ubacio direktor Srećko Jurčić i dodao:

"Taj događaj je iza svih nas. To je bilo davno i mislim da zbog toga neće biti problema."

Imali ste potpisan predugovor s ciparskim Anorthosisom s kojim ste danas u 10 sati trebali voditi prvi trening, ali u to vrijeme ste u Rijeci na predstavljanju?

"Rijeka mi je veći izazov od Anorthosisa s kojim sam imao predugovor, koji sam mogao raskinuti. Također, obiteljska situacija mi je takva da mi više odgovara raditi u Rijeci."

S Cipra poručuju da će vas tužiti nakon ovakvog jednostranog prekida suradnje.

"Ne znam ništa o tužbi koju je Anorthosis navodno pokrenuo protiv mene jer sam otišao iz kluba nakon potpisanog predugovora. Vjerujem da do toga neće doći jer sam s predsjednikom tog kluba imao korektan razgovor i objasnio sam mu razloge zbog kojih sam odustao od angažmana na Cipru. Ako, pak, bude tužbe, angažirat ću ljude koji će o tome voditi računa."

Na koliko ste potpisali ugovor s Rijekom?

"S Rijekom sam potpisao ugovor na četiri godine."

Naslijedili ste legendu?

"Nije lako skočiti u Kekove cipele. Rekorder dugovječnosti, trofejni trener. Bilo tko da dođe nakon njega, bit će promatran kroz tu prizmu. Ali vjerujem da ja mogu biti taj koji će ga dostojno zamijeniti. Nitko mi ne može zabraniti da to želim i da se borim."

Kako pokrenuti potonulu momčad?

"Momčad je evidentno u krizi i ne bježim od toga. Još trebam analizirati situaciju i obaviti razgovore s igračima. Trebamo naći novi zamah i polet da bi krenuli opet s dobrim rezultatima. Nužna je prije svega stabilizacija momčadi."

Od igrača koje preuzimate jako dobro poznajete jednog?

"Čanađija mi je u Olimpiji bio jedan od glavnih igrača, a koliko će on biti bitan i utjecajan u Rijeci, ovisi samo o njemu. S njim imam samo jako pozitivna iskustva. Kao igrač, ali i čovjek, u Sloveniji je jako lijepo predstavljao sebe, Rijeku i hrvatski nogomet. Međutim, kao što čujem i to me jako veseli, drugi dečki također imaju ljudske kvalitete."

Pročitajte više