MLADA REPREZENTACIJA

VIDEO Bišćan prvi put kao izbornik: Odmah smo kliknuli. Prebolio sam Rijeku

Foto: Screenshot

MLADA hrvatska reprezentacija sutra u 19 sati u San Marinu igra drugu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo.

Rezultati by SofaScore

Reprezentacija je u prvoj utakmici kod kuće prosula vodstvo protiv Škotske i izgubila 2:1 nakon čega je smijenjen izbornik Nenad Gračan. Na njegovo mjesto došao je Igor Bišćan koji je samo par dana nakon odlaska iz Rijeke preuzeo reprezentaciju. U prvoj utakmici pod novim vodstvom, reprezentacija je u prijateljskom susretu pobijedila Mađarsku 4:1 i kao ogromni favorit putuje u goste jednoj od najslabijih reprezentacija svijeta.

"Dobro smo se upoznali, koliko smo mogli, u ovih pet, šest dana i odmah smo kliknuli. Stvaramo zajedničku atmosferu i neku našu priču, a sutra smo naravno veliki favoriti i sve osim naše pobjede bio bi neuspjeh. Protiv Mađarske su se i oni nama željeli pokazati, a i mi u stožeru smo htjeli dobro krenuti tako da je ispalo najbolje moguće. Dečki imaju veliki motiv nakon poraza u prvoj utakmici", rekao je Bišćan.

Reprezentaciju je naslijedio od Nenada Gračana koji je na zadnjem Euru potpuno podbacio, a reprezentacija nije najbolje izgledala ni u spomenutoj utakmici protiv Škotske. 

Ne može od njih napraviti bolje igrače

"I ja i moji suradnici znamo kako je tim dečkima jer smo svi mi prošli kroz mladu reprezentaciju kao igrači. Treba te dečke razumjeti i postaviti im jasne ciljeve jer mladi ljudi to vole. Ja u tih par dana koliko ću biti s njima u ovim akcijama sigurno od njih ne mogu napraviti bolje igrače, ali im mogu pomoći da zajedno donosimo bolje odluke i budemo bolji. Ne treba prema njima biti krut i previše zahtjevan, treba ih razumjeti. Imaju veliku želju za dokazivanjem, a ona je nužna ako zajedno želimo biti uspješni", rekao je Bišćan.

U kratkoj trenerskoj karijeri s Rudešom je ušao u prvu ligu, s Olimpijom osvojio dvostruku krunu i prekinuo dominaciju Maribora, a s Rijekom je osvojio Kup protiv Dinama. Puno energije uložio je u rad u Rijeci, ali ga najžešći navijači nikad nisu prihvatili. Jako brzo nakon odlaska s Rujevice preuzeo je reprezentaciju.

"Nisam imao potpuno čistu glavu nakon Rijeke i samog sebe sam pitao kako ću se osjećati na novom poslu. No čim dođe prvi trening i kad čovjek obuče ovu trenirku, prebaciš se i to je to. Tranzicija je prošla brzo i bezbolno, a tome je pomogla i ta prva utakmica koju smo dobili", rekao je Bišćan kojemu će posao u stručnom stožeru olakšati veliki prijatelj i kum Mihael Mikić:

"Drago mi je što imam priliku raditi s nekim tako bliskim. On je novi u ovom poslu i takva će mu biti i funkcija. Tu je da nam pomogne u radu, a mi ćemo mu pokušati olakšati ulazak u trenerski svijet. Šokota i Marić? Mislim da oni neće tako skoro u moj stožer, ha, ha. Oni su krenuli nekim drugim putem u svojim profesionalnim karijerama", zaključio je Bišćan.

Pročitajte više