Video: Bjelanović prvim golom uveo Atalantu u Serie A

SAŠA BJELANOVIĆ bio je junak pobjede Atalante u posljednjoj utakmici 35. kola talijanske Serije B. Njegov gol u 89. minuti je donio slavlje 2:1 kod Modene.

I ne samo to, Atalanta se sa ta tri boda vratila na sam vrh ljestvice. Opet ima jedan bod više od drugoplasirane Siene i sada je gotovo nedostižni putnik u Serie A.

Bjelanović je u siječnju došao u Atalantu, a ovo mu je bila šesta utakmica i premijerni pogodak. Gosti iz Bergama su vodili od 47. minute kada je strijelac bio Ruopolo. Modena je izjednačila preko Signorija u 79., no minutu prije kraja na scenu je stupio Bjelanović i odlučujućim pogotkom zaslužio epitet igrača utakmice.

Iz Serije B najbolje dvije momčadi idu izravno u Seriju A, dok iduće četiri na ljestvici razigravaju za još jedno mjesto u elitnom društvu.

Do kraja sezone u talijanskoj drugoj ligi ostalo je još sedam kola, ali Atalanta ovom pobjedom trećeplasiranoj Novari bježi velikih 11 bodova i teško će do kraja natjecanja ispustiti tako kapitalnu prednost i povratak u Serie A, iz koje je prošle sezone ispala.


Serie B, 35. kolo:

Modena - Atalanta 1:2 (Signori 79 / Ruopolo 47, Bjelanović 89)

Redoslijed: 1. Atalanta 70, 2. Siena 69, 3. Novara 59, 4. Varese 58, 5. Torino 50...

Pročitajte više