GNK DINAMO - BENFICA

VIDEO Bjelica uoči Benfice: Hvala Niki Kovaču, puno mi je pomogao

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO sutra od 18:55 igra prvu utakmicu osmine finala Europa lige na Maksimiru protiv Benfice.

Uoči povijesne utakmice s novinarima je pričao trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi s klupe pa je novinare zanimalo s koje će pozicije gledati utakmicu.

"Bit ću na stepenicama na tribini, isto kao prošli put, samo s druge strane. Delegat mi je dozvolio, tamo su postavljene dvije stolice. S iste visine ću gledati utakmicu kao vi novinari", otkrio je Bjelica.

Trener Dinama ističe da je Benfica vrhunska momčad.

"Sigurno će nam Benfica napraviti poteškoće jer je Benfica vrhunska momčad. Trener Benfice, kao i ja, koristi sve igrače, daje svima povjerenje. Poznajemo sve njihove igrače i bit ćemo dobro pripremljeni za njih."

Na pitanje hoće li se Dinamo braniti na Maksimiru, Bjelica je odgovorio:

"Neće, idemo napadački. Benfica je veliki favorit, ali i naše šanse su jako velike za prolazak. Vjerujemo u sebe. Vjerujem da možemo s talentom i upornošću pobijediti protivnika kao što je Benfica. Ja sam apsolutno na zemlji. Dečki su jako fokusirani na rad i to je jedino ono što ih zanima. Ne opterećujem ih previše s protivnikom. Ako ispunimo ono što smo pričali, onda su nam šanse velike. Vjerujemo da ćemo zadržati koncentraciju svih 90 minuta. Protiv Plzena na Maksimiru smo odlično odigrati, nadam se da ćemo to ponoviti protiv Benfice."

Bjelica je nakon ždrijeba izjavio da će kontaktirati Niku Kovača kako bi mu otkrio neke informacije o Benfici koja je igrala protiv Bayerna u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Prije svega bih mu se htio zahvaliti na pomoći i zaželjeti sreću sljedeći tjedan u Ligi prvaka. Neću vam reći o čemu smo pričali, pomogao mi je s nekim informacijama. Iako je to bila neka druga Benfica, kada je igrao Bayern protiv nje. Ali neke su mi informacije jako dobro došle", zaključio je Bjelica.

Pročitajte više