OSTALI SPORTOVI

VIDEO Bosanac istrčao maraton na balkonu: "Sve se može kad se hoće"

Screenshot: Youtube

PANDEMIJA koronavirusa koja je sve sportaše natjerala da većinu vremena provode u svojim domovima, daleko od terena, staza i ostalih sportskih borilišta, uzrokovala je i određene prilagodbe kod onih najupornijih. 

Dok neki, kao naprimjer veslači, nemaju baš nikakvu opciju za prilagodbu, maratonci su se sjetili kako da ispune svoje dane u karanteni.

Jedan od maratonaca koji su uspjeli kilometre trčanja ugurati u svoj stan je Emir Hastor iz Bosne i Hercegovine koji je na balkonu dugom 7,5 metara za 1:36:59 sati istrčao polumaraton dug 21,1 kilometar. 

"Treniram dugi niz godina, a zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja u cijelom svijetu odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam ga odlučio odraditi na terasi. Sve se može kad se hoće", rekao je Hastor za agenciju Anadolija pa dodao: 

"Nije bilo lako, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju u kući jer postoji puno dobrih treninga koji se mogu odraditi. Ipak neka razmisle žele li trčati polumaraton na balkonu", zaključio je Hastor. 

Pročitajte više