Pogledajte kako je najnoviji igrač Brightona predstavljen preko Football Managera

Foto: EPA

BRIGHTON je prošle sezone bio apsolutni hit Premier lige. Ekipa s juga Engleske završila je šesta na tablici Premier lige što je bio najbolji rezultat u povijesti kluba i Brighton na račun toga ove sezone igra nokaut-fazu Europa lige što je najveći kontinentalni uspjeh kluba.

Na domaćem frontu izabranicima Roberta De Zerbija ima samo malo lošije nego prošle sezone. Trenutno su osmi, ali mjesta koja ponovno garantiraju europski nogomet iduće sezone i dalje su veoma dohvatljiva, a tome će im pomoći i novo ime u igračkom kadru. 

Predstavljen preko igrice

Riječ je o 19-godišnjem argentinskom lijevom bočnom igraču Valentinu Barcu iz Boce Juniors. Mladi bek koji može igrati i krilo plaćen je devet milijuna eura, koliko je iznosila njegova otpusna klauzula. Brighton ga je predstavio putem Football Managera, planetarno popularne igre u kojoj je Barco jedan od najtraženijih igrača.

Zbog vrhunske skauting službe i poslovanja u transferima u navijačkoj javnosti pojavila se poštapalica kao Brighton "igra Football Manager u stvarnosti", jer je Barco tek posljednji u nizu talentiranih igrača koji su dovedeni relativno jeftino. U najnovijem izdanju planetarno popularne igrice Argentinac je i statistički igrač kojeg se najviše kupovalo.

Video pogledajte OVDJE.

 

Pročitajte više