OLIMPIJSKE IGRE

VIDEO Britanskoj 11-godišnjoj olimpijki napukla lubanja u strašnom padu sa skatea

Foto: Screenshot

NEVJEROJATNA 11-godišnja Britanka Sky Brown trebala je na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su prebačene na sljedeću godinu, biti najmlađa britanska olimpijka u povijesti nastupom u skateboardingu.

No njezin nastup je upitan nakon stravičnog pada prošlog tjedna u Kaliforniji gdje mala Sky najčešće trenira. Brown je u punoj brzini sletjela s rampe u pokušaju da preskoči na drugu rampu te je s nekoliko metara visine pala naglavce na pod.

Hitno je u nesvijesti helikopterom prevezena u bolnicu gdje su joj liječnici, kad su je vidjeli, strahovali za život. No, iako je zaradila napuknuće lubanje te lom ruke i zgloba, Sky je izvan životne opasnosti i dobro se oporavlja.

"Kaciga joj je spasila život i ima jako puno sreće što je ostala živa. Bilo je strašno, sletjela je ravno na glavu. Liječnici su oduševljeni njezinim pozitivnim duhom i nadam se da će sve biti u redu", rekao je njezin otac Stewart.

Sky je na YouTubeu objavila snimku pada na kojoj se vidi samo njezino izlijetanje s rampe, a ne i sami pad. Snimljen je i helikopter koji ju je prevezao do bolnice i njezina poruka u kojoj s natečenim okom svoje navijače uvjerava da će nastupiti u Tokiju.

"Nemam običaj objavljivati svoje padove jer želim da se ljudi zabave gledajući moje snimke. No ovaj sam objavila jer je bio najteži dosad. Sve je u redu, bit ću dobro i ovo me neće zaustaviti da se u Tokiju borim za zlato", kaže Brown.

Njezina majka je Japanka, a otac Britanac preko kojega je dobila priliku da nastupa u skateboardingu za Veliku Britaniju na Igrama u Tokiju. Iako su igre pomaknute za sljedeću godinu kad će Sky napuniti 13 godina, i dalje će biti najmlađa britanska olimpijka u povijesti. Ujedno je i najmlađa profesionalna skateboarderica i nastup u Tokiju izborit će kao jedna od 12 najboljih na svijetu.

Brown neće biti najmlađa u Tokiju budući da će Siriju u stolnom tenisu zastupati djevojčica Hend Zaza koja je mlađa pet mjeseci od Sky.

Najmlađi sudionik Olimpijskih igara u povijesti je grčki gimnastičar Dimitrios Loundras koji je na Igrama 1896. imao samo deset godina.

Pročitajte više