Video: Brodeurova noć krvi i rekorda

ČAK NITI krvava rana na gležnju još iz prve trećine utakmice nije spriječila sjajnoga kanadskog golmana New Jersey Devilsa Martina Brodeura da pobijedi Carolina Hurricanese.

Čudesni je 37-godišnji vratar bio igrač utakmice u pobjedi domaćih hokejaša 1:0. Obranio je sva 44 udarca gostujućih napadača u okvir svog gola i sačuvao mrežu netaknutom po 23. put u NHL doigravanjima. Time je izjednačio rekord kojega je dosad držao legendarni Patrick Roy.

Učinio je to potpuno okrvavljenog gležnja nakon što mu je suparnički napadač Chad La Rose oštricom svoje klizaljke rasjekao kožu u prvoj trećini. Brodeur se bacio za jednim izgubljenim pakom, a La Rose ga je nehotično nagazio.

Golman nije napustio igru. Branio je paralelno promatrajući kako rana krvari. Na prvoj pauzi uvidio je da posjekotina ne zahtijeva šivanje te je nastavio braniti.

"Klizaljka je prošla kroz moju opremu i prerezala kožu na gležnju. Nije bila klasična posjekotina, više masnica od udarca. Na početku, međutim, nisam mogao biti siguran jer sam vidio krv. Kad se radi o posjekotini od klizaljke nikad ne možete biti sigurni. Nisam inače toliko hrabar. Da je rana zahtijevala šivanje, vjerojatno ne bih nastavio utakmicu."

New Jersey je u petoj utakmici serije poveo 3:2 konačnom 1:0 pobjedom. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je David Clarkson na sredini drugog dijela utakmice.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više