Video - Četiri susreta s Grčkom: Pobjeda, dva remija i poraz

HRVATSKA nogometna reprezentacija s najvećim konkurentom u borbi za EP 2010. godine Grčkom igrala je od osamostaljenja tek četiri puta. U dva prijateljska susreta upisali smo poraz i remi, dok smo u dva službena kvalifikacijska susreta upisali pobjedu i remi.

Prvi put smo se s Grcima susreli u kvalifikacijama za SP 1998. godine u Francuskoj, kada smo u Zagrebu 10. studenoga 1996. godine remizirali rezultatom 1:1. Na Maksimiru je goste u vodstvo doveo popularni Demis Nikolaidis, dok je konačnih 1:1 postavio Davor Šuker,  tradicionalni krvnik Grka.

Pola godine kasnije, u Solunu 30. travnja 1997. godine Hrvatska je slavila sa 1:0, a strijelac pobjedonosnog gola bio je opet najbolji strijelac u povijesti Vatrenih Davor Šuker. Do sljedećeg dvoboja moralo je proći nešto manje od dvije godine, a tada je u Ateni 10. ožujka 1999. godine slavila Grčka sa 3:2.

Posljednji susret ove dvije reprezentacije odigrale su prije gotovo devet godina, a od tada su se Grci 2004. godine uspjeli ovjenčati naslovom prvaka Europe. 25. travnja 2001. godine u Varaždinu Hrvatska i Grčka remizirale su rezultatom 2:2.

Pročitajte više