Video: Chicago i Miami stigli do druge pobjede u doigravanju



SAMO SU dvije utakmice doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrane u ponedjeljak. Iznenađenja nije bilo, Chicago je svladao Indianu 96:90, a Miami Philadelphiju 94:73. Chicago Bullsi, sastav s najboljim omjerom NBA lige u njenom osnovnom dijelu, stigli su tako do druge pobjede u jednako toliko utakmica protiv Pacersa. Očekivano drugo slavlje ponovno je ostvareno na težak način, s malom razlikom, unatoč sjajnim izdanjima Derricka Rosea (36 poena, osam skokova, šest asistencija) i Carlosa Boozera (17 koševa, 16 uhvaćenih lopti) i tome što je Darren Collison, startni playmaker gostujuće momčadi, teren napustio u ranoj fazi utakmice zbog ozljede lijevoga gležnja. Moguće je da ga ista udalji iz ostatka serije protiv Bullsa.

U redovima Pacersa, koji su imali čak 24 skoka manje od domaćina (57:33), istaknuo se Danny Granger sa 19 ubačenih koševa. Daleko manje problema protiv 76ersa imaju igrači Miami Heata. Kako je sve izgledalo najbolje će reći da su LeBron James, Chris Bosh i Dwyane Wade svaki ponaosob u prvom poluvremenu utakmice ubacio više poena od startne petorke gostujuće momčadi. Završilo je 94:73, što je najslabiji napadački učinak Philadelphijine momčadi u doigravanju u 56 godina. Učinci startera u objema momčadima na kraju susreta iskazivali su supremaciju Heata 76:29.


Što čeka 76erse u nastavku serije može se vidjeti iz sljedećega podatka: Miami nikada nije izgubio seriju u kojoj je vodio 2-0 (šest takvih situacija), a Philadelphia nikada nije prošla dalje nakon 0-2 (16 takvih situacija). Prvi igrač 76ersa koji je u ovoj utakmici stigao do dvoznamenkastog broja poena bio je Jrue Holiday duboko u trećoj četvrtini utakmice. Do tada je James već ubacio 23, Bosh 15, a Wade 12 poena LeBron je susret završio s učinkom od 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, Chris Bosh s 21 košem i 11 skokova, a Dwyane Wade s 14 poena i šest skokova. Kod 76ersa bolji od ostalih bio je Thaddeus Young s 18 poena i šest uhvaćenih lopti.

Houston ostao bez trenera

NBA klub Houston Rockets zahvalio je dosadašnjem treneru Ricku Adelmanu na učinjenom. Ugovor koji je trebao prestati važiti 30. lipnja, neće se produživati.

Adelman (64) je u četiri sezone s Rocketsima ostvario omjer pobjeda i poraza 193-135, a s momčadi je ostvario i pobjedu u seriji doigravanja po prvi puta od 1997. godine. Njegov omjer pobjeda i poraza u trenerskoj karijeri iznosi 945-616, što ga svrstava na osmo mjesto liste trenera po broju pobjeda u NBA ligi.

"Uživam sam radeći u Houstonu četiri godine. Ostvarili smo neke uspjehe, unatoč silnim problemima koje smo imali proteklih godina. Želim sve najbolje", kazao je sada već bivši trener Rocketsa koji je klupu napustio u "zajedničkom dogovoru s klubom".

Adelman je Houston preuzeo 2007. godine i momčad zamislio graditi oko dvojice najvećih zvijezdi kluba. Ipak, i Yao Ming i Tracy McGrady često su bili ozlijeđeni, čak i u toj mjeri da su se morali podvrgnuti operacijskim zahvatima zbog čega su propustili velik broj utakmica.

Bez McGradyja Houston je u sezoni 2008/09 stigao do polufinala Zapada i to nakon što su sedam godina uzastopce doigravanje okončavali u prvome krugu.



NBA doigravanje, prvi krug:


Istočna konferencija

Chicago (1) - Indiana (8) 96:90 (Rose 36p, 8s, 6a, 6il, Boozer 17p, 16s / Granger 19p, 4a)

Miami (2) - Philadelphia (7) 94:73 (James 29p, 7s, 6a, Bosh 21p, 11s / Young 18p, 6s)

Pročitajte više