Video: Chicago se nada preokretu nakon razbijanja Vancouvera, Boston izjednačio protiv Montreala


DINCAN KEITH postigao je dva gola i za dva asistirao u 5:0 pobjedi Chicago Blackhawksa kojom se ta momčad i dalje ima pravo nadati obrani Stanley Cupa. Slavljem protiv Canucksa u Vancouveru u četvrtak smanjili su zaostatak u seriji na 3:2.

I Marian Hossa dva se puta upisao na listu strijelaca, jednom je to za rukom pošlo i Patricku Kaneu, a Corey Crawford sakupio je 36 obrana u svom prvom "shotoutu" karijere u doigravanju. Hossa i Kane u ovoj se seriji sve do četvrtka nisu upisivali među strijelce.

Vancouver sve manje nalikuje na momčad koja je osvojila Presidents' Trophy, nagradu za najviše osvojenih bodova u osnovnom dijelu lige, pa tek ostaje za vidjeti hoće li uspjeti obraniti rano stečenu prednost ili treću godinu uzastopce ispasti u doigravanju od Chicaga.

San Jose Sharksi su 6-3 pobjedom poveli 3-1 u seriji protiv Los Angeles Kingsa. Nakon mirne uvodne trećine "zakuhalo" se u središnjoj kroz koju su Ryan Clowe (dva gola) i Jason Demers doveli Sharke do 3-0. Prednost je smanjena na gol zaostatka u istom periodu pogocima Brada Richardsona i Justina Williamsa, međutim, tri vezana gola u posljednjoj dionici igre otklonila su sumnje oko pobjednika ogleda.

Na 2-2 su seriju protiv Montreal Canadiensa gostujućom 5-4 pobjedom ostvarenom u produžetku izjednačili Boston Bruinsi. Gol odluke u dodatnom vremenu postigao je Michael Ryder. Nekadašnji je igrač Canadiensa zabio i za izjednačenje na 1-1 početkom druge trećine igre.

Treba reći da je Montreal tri puta vodio tijekom utakmice (1-0, 3-1, 4-3), no malo im je to značilo...

 

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija:

Montreal (6) - Boston (3) 4:5, produžetak (serija je izjednačena na 2-2)

 

Zapadna konferencija

Los Angeles (7) - San Jose (2) 3:6 (San Jose vodi 3-1 u seriji)

Vancouver (1) - Chicago (8) 0:5 (Vancouver vodi 3-2 u seriji)

Pročitajte više