TRANSFERI

VIDEO Conte u nevjerici gledao Milan: "Maldini ga je kontaktirao"

Foto: Screenshot

PORAZOM od Torina (2:0) Milan je ispustio četvrto mjesto koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka i sada je tek sedmi četiri kola prije kraja. Pet godina Rossoneri čekaju povratak u elitno natjecanje, a momčad Gennara Gattusa slavila je samo jednom u posljednjih osam utakmica, uz pet poraza i dva remija. 

Sedmerostruki europski prvak je u velikoj krizi, a ekipa uz loše rezultate ima još veći problem - nedostatak bilo kakve ideje u igri. Zbog toga je Gattuso pred otkazom. Nakon poraza u Torinu dva puta je morao na sastanak s čelnicima kluba i njegova pozicija je potvrđena do kraja sezone.

Prema pisanju talijanskih medija, unatoč tome što je preživio, Rino sigurno neće voditi Milan sljedeće sezone, a najveći kandidat za njegovog nasljednika je Antonio Conte. Bivši trener Juventusa, Chelseaja i nekadašnji izbornik talijanske reprezentacije promatrao je s tribina dvoboj Torina i Milana, a kamere su uhvatile njegovu nevjericu kad je vidio igru gostiju. Mnogi vjeruju da će upravo tu momčad voditi od ljeta.

"Contea žele Roma, Inter, PSG, a prema mojim informacijama, njega je jučer kontaktirao Paolo Maldini. Njih dvojica se godinama poznaju, još iz igračkih dana. To su za sada samo glasine i reći da je gotovo bilo bi preuranjeno, ali je taj kontakt dokaz da ga i Milan želi na klupi", naglašava novinar i veliki navijač Milana Carlo Pellegatti. 

Javna je tajna da vlasnik kluba, američki fond Elliott i sportski direktor Leonardo žele Contea na klupi, a ako kojim slučajem propadne cijela operacija, tu je još nekoliko imena koja se spominju.

Maurizio Sarri (Chelsea), Eusebio Di Francesco (slobodan nakon otkaza u Romi), Gian Piero Gasperini (radi čuda s Atalantom), Mark vam Bommel (bivši igrač Milana koji se s PSV-om bori protiv Ajaxa za titulu), Marco Giampaolo (aktualni strateg Sampdorije) kandidati su za klupu Milana, ali je Conte apsolutno prvi izbor. 

No prije rješavanja pitanja trenera Milan će se pokušati u posljednja četiri kola podići i na kraju ipak stići do Lige prvaka, kojoj su za sada bliži Atalanta, Roma i Torino, ali je utrka jako tijesna i bit će dramatična do samog kraja. 

Pročitajte više