ATP MIAMI

VIDEO Ćorić je slomio reket i onda počeo lomiti Kyrgiosa

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić (ATP - 13.) svladao je Australca Nicka Kyrgiosa (ATP - 33.) s 4:6, 6:3, 6:2 nakon 116 minuta igre i tako se drugu godinu zaredom probio u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, gdje ga čeka 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je sa 7:6 (4), 6:4 nadigrao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i ostvario rezultat karijere.

Ćorić je preokretom stigao do još jedne, treće ovogodišnje pobjede u Miamiju, ne dopustivši da mu daroviti, ali i hiroviti 23-godišnji Australac naruši koncentraciju, što je bilo presudno za drugu Borninu pobjedu u četvrtom međusobnom obračunu s Kyrgiosom.

Ćorić nadigrao Kyrgiosa, na putu do polufinala stoji mu kanadski tinejdžer

Borna nije djelovao dobro u prvom setu, a čini se da se trenutak koji je okrenuo meč na Ćorićevu stranu dogodio u prvom gemu drugog seta kada je razbio reket. Tu situaciju možete pogledati OVDJE.

Dva atraktivna poteza i sjajna razmjena

Prije toga gledateljima u Miamiju Ćorić i Kyrgios priuštili su i djelić vrhunskog tenisa u dugoj razmjeni u petom gemu prvog seta koja je završila s dva atraktivna poteza i poenom za Australca. To možete pogledati OVDJE.

Ključni trenutak dogodio se u šestom gemu trećeg seta, u kojem je Borna izvukao 0:40 i potvrdio break. Kyrgios je tada potpuno puknuo kad mu je sudac Gianluca Moscarella dodijelio opomenu i kazneni poen na break-loptu, čime je Ćorić poveo s 5:2. Povratka za Australca nije bilo iako je započeo svađu s talijanskim djeliteljem pravde.

Pročitajte više