MEMORIJALNI TURNIR HRVOJE PANDŽA

VIDEO Ćorluka doletio u svoj kvart na turnir u čast pokojnog prijatelja

Foto: Index.hr

U ZAGREBAČKOM kvartu Sloboština danas je u organizaciji mjesnog odbora i volontera održan prvi "Memorijalni turnir Hrvoje Pandža". Time su prijatelji, poznanici i kolege odali počast mladiću koji ih je tragičnom smrću sredinom svibnja prerano napustio. Hrvoje Pandža bio je nogometaš te sportski djelatnik koji je zbog svoje karizme i dobroćudnosti bio omiljen u kvartu, ali i na svakom nogometnom terenu u Zagrebu. 

Inicijatori turnira bili su Hrvojevi prijatelji i suigrači, dok je tehničku i operativnu organizaciju preuzeo njegov otac Stanislav Pandža uz pomoć bivšeg hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke, kojem je njegova Sloboština organizirala više dočeka zbog sportskih uspjeha. 

Inače, Ćorluka je prije manje od 24 sata igrao utakmicu u Rusiji, ali ovaj turnir, kaže, nije htio propustiti.

"Ja sam dužan ovom kvartu i ovim ljudima. Ovdje sam odrastao i iznimno mi je drago što imam čast danas biti ovdje. Hrvoje je bio moj dobar prijatelj i suigrač. Mislim da je ovo najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na njega. Nadam se da će ovaj turnir tijekom godina postati tradicionalno i respektabilno sportsko događanje koje će okupljati sve naraštaje i promovirati prijateljstvo, solidarnost i sportski duh", rekao je Vedran Ćorluka za Index. 

Slično razmišlja i Stanislav Pandža, otac pokojnog Hrvoja, koji je vrlo emotivno dočekao današnji dan i zahvalio svim sudionicima. 

"Poanta današnjeg događaja je u druženju i neposrednosti mladih ljudi, kako iz kvarta tako i iz drugih nogometnih klubova širom Zagrebačke županije. Osim što se ovako sjećamo našeg Hrvoja, dali smo priliku momcima da se sportski natječu uz hranu i piće. Zahvaljujem svim volonterima i članovima obitelji koji su posljednjih dana požrtvovno radili kako bismo danas bili na ovom, inače omiljenom igralištu pokojnog Hrvoja", rekao nam je Stanislav Pandža, prekaljeni voditelj škole nogometa u Novom Zagrebu.

"Također, treba naglasiti nesebičnu podršku našeg sugrađanina Vedrana Ćorluke i Mjesnog odbora Sloboština koji su prepoznali simboliku i važnost turnira i omogućili nam organizacijske i tehničke uvjete. Bio bih najsretnija osoba na svijetu ako bi ovaj memorijalni turnir postao tradicionalan i iz godine u godinu okupljao još veći broj sudionika."

Hrvoje Pandža aktivno i profesionalno se bavio nogometom do srednje škole, kasnije je igrao za niz zagrebačkih klubova poput Trešnjevke, Buzina, Klasa, a kao trener u NK Zapruđu uveo je mlade kategorije u viši rang natjecanja.

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa - od najmlađih pa do veteranskih kategorija, a oko terena u Sloboštini okupilo se više stotina gledatelja i tako podržalo turnir.

Pročitajte više