Video: Cro Cop u rujnu protiv Brazilca "Cigana"?

NAKON što je u Koelnu u svom povratničkom pohodu  na oktagon Mirko Filipović nokautirao Al Turka, sljedeću borbu odradit će najvjerojatnije 19. rujna, na priredbi bi UFC 103, koja će se održati u Dallasu. Premda se još uvijek čeka na službenu potvrdu, Mirkov bi protivnik trebao biti 24-godišnji Brazilac Junior Dos Santos.

Mladog, samouvjerenog borca svijet je imao prilike upoznati kada je iznenađujuće nokautirao bivšeg Mirkovog trenera Fabricia Werduma, u listopadu prošle godine. Borba je trajala svega 81 sekundu.

U svom drugom nastupu u UFC-u u veljači ove godine nokautirao je Nizozemca Struvea.

Dos Santos, popularni Cigano, trebao je u kavez već u kolovozu, no organizatori su otkazali njegov meč s  Justinom McCulyjem na UFC-u 102. Brazilac je za Graciamag izjavio da će se najvjerojatnije boriti protiv Cro Copa.

"Skinuli su me s turnira UFC 102 koji se održava u kolovozu i vjerojatno ću se boriti 19. rujna, a moj protivnik trebao bi biti Cro Cop. Bio sam pomalo zabrinut kada su mi rekli da se neću boriti u kolovozu, ali kada sam saznao da bi se trebao boriti protiv Cro Copa, odmah sam pristao. Za mene je to velika prilika, ako ga pobijedim bit ću u jako dobroj poziciji.", rekao je Dos Santos, koji u karijeri ima osam pobjeda i jedan poraz.

"Istina je da sam se želio boriti što prije, ali kada su me braća Fertitta zatražili za ovu borbu, nisam se puno premišljao. Kada sam saznao da se radi o Cro Copu, bio sam presretan. To je velika prilika u mojoj karijeri. U životu mi se dogodilo puno lijepih stvari, a ovo je jedna od njih. Želim iz svega toga izvući najviše što mogu.", zaključio je Brazilac.

Cro Cop za sada bez komentara

Iz tabora Cro Copa još uvijek nema službene potvrde niti da je Filipović potpisao novi ugovor s UFC-om, niti da ga u prvoj borbi čeka Dos Santos. Hrvatski borac je očito ovaj put oprezan i dok sve ne bude riješeno ne želi u javnost izlaziti s preuranjenim informacijama kao što je bilo uoči borbe protiv Al Turka. Index je još ranije saznao da su u kombinacijama za sljedeći Filipovićev meč bili Brazilac Dos Santos, Cain Velasquez i Shane Carwin. Pošto je američka organizacija sparila Velasqueza i Carwina, "Cigano" je ostao logičan izbor za Filipovića. Kad je u pitanju datum borbe, u igri je bio Dallas, odnosno 19. rujan i Los Angeles 24. listopada.

Pročitajte više