Video: Cro Copov high kick ponovno šalje u grob

MIRKO FILIPOVIĆ će u subotu na eventu u Dallasu po peti puta u karijeru ući u UFC-ov oktogon. Iako je u posljednjoj borbi svladao Mustafu Al Turka i sam je svjestan da će mu za povratak na sam vrh svjetske MMA scene trebati puno više od onoga što je pokazao protiv Britanca. Brazilac Junior dos Santos pravi je ispit upravo za tako nešto. Pobjeda protiv "mladog lava" kako ga je sam Cro Cop nazvao, Filipovića bi vinula na jednu borbu od prilike za teškaški pojas.

No, Ciganovi rezultati govore da Mirka u Dallasu čekati sve samo ne lagan posao. Dva impresivna nokauta u dvije dosadašnje borbe u kavezu pozivaju na oprez. Posebno je odzvonila ona protiv jednog od najboljih teškaša današnjice i bivšeg Filipovićevog BJJ trenera Fabricia Werduma koji je već nakon nekoliko sekundi prve runde utonuo u san nakon Dos Santosovog moćnog aperkata.

Ovo je ujedno i prvi UFC-ov event na kojem ćemo imati prilike vidjeti dva Hrvata. Ponajbolji hrvatski poluteškaš i dugogodišnji Cro Copov sparing partner, Igor Pokrajac, napokon je dobio svoju veliku priliku. Za to je najzaslužniji upravo Filipović koji je vlasniku američke organizacije Lorenzu Fertiti šapnuo nekoliko lijepih riječi o Pokiju i njegovo se ime preko noći našlo na karti 103. UFC-ovog turnira. Oni koji prate Pokrajčevu karijeru znaju da je prilika stigla i više nego zasluženo...Doduše, odmah ga na početku čeka vrlo ugledno ime, Bjelorus Vladimir Matjušenko koji iza sebe ima impresivne 22 pobjede i samo 4 poraza i skalpove boraca poput Pedra Rizza, Antinija Rogeria Nogueire i Yuki Konda. No njegove su najbolje godine daleko u prošlosti, a upravo se tu krije Pokrajčeva prilika. Nadamo se samo da će je Igor i iskoristiti što bi mogao biti odličan početak njegove UFC karijere.

U ekskluzivnom video intervjuu nakon jednog od posljednjih treninga uoči leta za Dallas, Mirko Filipović i Igor Pokrajac za Index su najavili svoje borbe. Za razliku od uobičajene rutine i treniranja u miru Filipovićeva doma u Gajnicama, dvojac se ovaj put odlučio na otvoreni trening u Core gymu. Ne treba posebno naglašavati da su borci privukli velik broj znatiželjnika koji su svoje idole došli vidjeti u u živoj akciji.

Borbe su na rasporedu u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu.

Pročitajte više