HRVATSKA REPREZENTACIJA

VIDEO Dalić uigravao prvi sastav s Rebićem, mjere osiguranja nezapamćene

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

REPREZENTACIJA Hrvatske odradila je i drugi trening na stadionu Anđelko Marušić Ferata u Omišu. Izabranici Zlatka Dalića smješteni su u hotelu Le Meridien Lav u Splitu, a pod nezapamćenom policijskom pratnjom stigli su i danas na zatvoreni trening za javnost u sklopu priprema za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Marcelo Brozović, koji je jučer propustio trening jer je drugi put postao otac, danas je regularno trenirao s ostatkom momčadi. Zato je Milan Badelj opet propustio trening zbog problema sa zadnjom ložom, iako u reprezentaciji vjeruju da bi mogao biti spreman za Mađare. 

Sutrašnji trening, dan prije utakmice s Mađarskom, Hrvatska će odraditi na Poljudu gdje se vraća nakon četiri godine.

Luka Modrić i društvo 10. listopada igraju na rasprodanom Poljudu protiv Mađarske, a tri dana kasnije idu u Cardiff, gdje ih čeka Wales. Svjetski doprvaci trenutačno, nakon pet odigranih kola, vode u skupini E s 10 bodova ispred Slovačke (9), Mađarske (9), Walesa (6 i utakmica manje) te Azerbajdžana koji ima jedan bod koji je osvojio baš protiv Hrvatske.   

Evo kako je trening Hrvatske izgledao danas u Omišu.

18:30 Završen je trening Hrvatske na Anđelko Marušić Ferata stadionu u Omišu, nakon čega se reprezentacija vraća u Split, a po izlasku iz svlačionice stotine klinaca okupiralo je reprezentativce.

18:00 Trening Hrvatske još uvijek traje u Omišu. 

17:43 Dalić je igrače podijelio u dvije momčadi. Narančaste markere nose igrači koji se očekuju u prvom sastavu:

Livaković - Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić - Rakitić, Brozović, Modrić - Perišić, Rebić, Petković

17:40 Dalić na treningu uigrava prvu postavu s Rebićem. Izbornik ima dilemu koga postaviti na desnom krilu.

17:15 Navijači i mediji su početnih 15 minuta mogli pratiti i snimati trening Hrvatske, a sada je ostatak treninga zatvoren za javnost. 

17:08 Danas Dalić uvježbava taktičke detalje, prije svega prekide. A pored djece, reprezentaciju su došli podržati i stariji građani pokraj stadiona Omiša.

17:05 Brozović je tu, a ponovno nema Badelja, koji je i jučer propustio trening zbog problema sa zadnjom ložom. 

16:54 Krenuo je trening Hrvatske u Omišu.

16:50 Nekoliko stotina djece nagurano na ogradu zove igrače, a najviše mole kapetana Luku Modrića da dođe.

16:31 Hrvatski reprezentativci stigli su u Omiš, gdje će odraditi zatvoreni trening za javnost. Izbornik Dalić potpisao je loptu navijačima, a potom se uputio zajedno s igračima u svlačionicu. 

16:20 Reprezentaciju čekaju mnogobrojna djeca s rekvizitima, nadaju se da će ugrabiti potpis i fotku u Omišu, a veliki broj policijskih snaga osigurava igrače i stožer od Splita do Omiša. 

U ponedjeljak nisu trenirali Marcelo Brozović i Milan Badelj. Veznjak Intera drugi je put postao otac, dok igrač Fiorentine ima manjih problema s ozljedom, ali bi trebao biti spreman za Mađarsku, čiji je izbornik Marco Rossi poslao poruku uoči utakmice - "Ne smijemo se prepasti Poljuda i svjetskih doprvaka"

Reprezentacija je jača za povratnika Ivana Rakitića, koji se skoro rasplakao na presici, uz poruku da "nitko ne voli Hrvatsku više od njega". Raketa ima problema u Barceloni, na čijim je izlaznim vratima bio tijekom ljeta, a onda po ostanku više nije dobivao puno prilika kod trenera Ernesta Valverdea. U vezi sa svim tim Rakitić je poručio - "Nisam došao u Barcelonu da šetam gradom i divim se moru. Ja takav nisam."

Na kraju je emotivni Rakitić kao poklon dobio i dres Hajduka

Hrvatska će na splitski travnjak ponovno istrčati u četvrtak, 10. listopada, ovaj put pred 33 tisuće gledatelja i pod mjerama osiguranja kakve Splićani ne pamte još od Mediteranskih igara 1979. godine. Ulaznice su rasprodane u jedan dan. Poljud nadziru ratni brodovi. Stiže cijeli državni vrh, Hajdukovi čelnici ne.

Kako je protekao trening Hrvatske jučer, pogledajte u videoprilogu.

Svjetski doprvaci trenutačno, nakon pet odigranih kola, vode u skupini E s 10 bodova ispred Slovačke (9), Mađarske (9), Walesa (6 i utakmica manje) te Azerbajdžana koji ima jedan bod, a osvojio ga je baš protiv Hrvatske.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više