Video: Didulica opet dobio udarac u glavu

IAKO je u 65. minuti obranio kazneni udarac Luisa Suareza i tako osigurao AZ Alkmaaru remi protiv Ajaxa, Joey Didulic neće se s veseljem prisjećati današnjeg nizozemskog nogometnog derbija.

Suarez je, naime, nakon Diduličine izvrsne obrane želio još jednom uputiti udarac, ali umjesto lopte zahvatio je Diduličinu glavu. Više od deset minuta je hrvatski vratar ostao ležati dok su mu ukazivali liječničku pomoć, nakon čega ga je Hitna pomoć prevezla u bolnicu. Prve su pretrage već obavljene i navodno nije došlo do frakture. Trener AZ Alkmaara Louis van Gaal nije želio ulaziti u detaljne komentare o udarcu koji je Didulica pretrpio jer je, kako kaže, bio previše udaljen od mjesta događaja.

"Didulica je podvrgnut neurološkim pregledima, a s njim u bolnici je i naš klupski liječnik. Prema prvim informacijama, snimanja su pokazala kako nije došlo do frakture, ništa nije slomljeno, i to je najbitnije", rekao je Van Gaal, koji je nakon Diduličine ozljeda na vrata poslao Sergija Romera. Romero je tri minute prije kraja primio gol s bijele točke, a strijelac je bio upravo Suarez, pa je utakmica završila 1:1.

Podsjećamo, Didulica je već jednom dobio dobio brutalan udarac u glavu, od kojeg se oporavljao gotovo godinu dana. Bilo je to u listopadu 2006. godine kada je vratara Alkmaara snažno udario tadašnji igrač PSV-a Jason Čulina. Didulica je nakon udarca nepomično ostao ležati na tlu, te je uskoro hospitaliziran, a nekoliko dana uopće nije bio sposoban komunicirati s okolinom.

P.V.

Pročitajte više