Video: "Dinamu su protiv Ajaxa nedostajala krila"

"NOVI Kaka" nadimak je koji su mediji dodijelili mladom danskom veznjaku Christianu Eriksenu koji je prošle sezone proglašen najvećim talentom u nizozemskoj ligi.

> "Dobar posao u Zagrebu: Ajax na Maksimiru prekinuo nekoliko ružnih serija"

> Jurčić o jalovosti i Pokrivaču: 20 milijuna će je riješiti. Nisam jukebox da ispunjavam želje publike

> Kelava: Zar bismo trebali tući Ajax 5:0 da ljudi budu zadovoljni?

> Kruno, stavi stopera!

> Video - Šuker: Ajax nas je nadigrao u svim segmentima

> Hrvatska bi "s Badeljem i Sammirom bila prvak Europe", ali Dinamu ne mogu donijeti bod u Ligi prvaka

Ajaxov 19-godišnjak sinoć je na Maksimiru zabio za konačnih 2:0 pobjedu gostiju, a tijekom cijele utakmice (izašao je u posljednjim minutama) prikazao je dobru igru i zajedno s Theom Janssenom lako kontrolirao sredinu terena.

"Mislim da smo igrali dobro. Čini mi se da nam je lakše igrati protiv momčadi koje igraju u formaciji 4-4-2 nego protiv onih koji igraju 4-3-3", rekao je Eriksen za nizozemske medije. Ajax je ove sezone gubio bodove baš protiv momčadi koje igraju s krilnim napadačima poput Reala, PSV-a, Twentea, Groningena i Alkmaara. "Dinamo je sinoć istrčao s dva centralna napadača i ostavio krila prazna", pišu Nizozemci.

"Nakon lošeg početka napokon možemo slaviti. U prvom poluvremenu imali smo problema s kontrolom lopte, ali drugo je počelo dobro - pogotkom. Ova pobjeda dat će nam samopouzdanja za sljedeće utakmice", dodao je Danac koji je za reprezentaciju već skupio 18 nastupa i tri pogotka, a na posljednjem SP-u bio je najmlađi nogometaš turnira.

Pročitajte više