Video - Dostavljač pizze: Bokšić mi je davao dojave, uzeo dokumente i uništio život

MARIO MINGA, dostavljač pizze iz Crikvenice u vrijeme kada je u tom gradu boravio Uefin istražitelj Robin Bokšić, u prostorijama Dinama je progovorio o svojim iskustvima s čovjekom koji je utjerao strah u kosti Zdravku i Zoranu Mamiću zbog afere oko namještanja Dinamovih utakmica.



"Ja sam Mario Minga. Htio bih obavijestiti hrvatsku javnost da je Robin Bokšić prevarant koji mi je uništio život. Kleo mi se svojom djecom da će mi srediti posao u HAC-u, zbog čega sam ostavio posao u pizzeriji", počeo je Minga.

"Doveo sam Bokšića u Robijev hotel, uzeo mi je dokumente i pobjegao u Munchen ne plativši račun", priča Minga i dodaje: "Javljao mi je namještene utakmice. Rekao mi je za utakmicu norveške druge lige, ali zakasnio sam i nisam stigao uplatiti. Moj ga je bratić vozio po Vinkovcima u kladionice u kojima je uplaćivao po 200 kuna. Osobno sam mu dizao listiće u vrijedosti od 50 tisuća kuna."

"Ima još ljudi koje je prevario, ali se boje progovoriti. Mene nije strah. Mog bratića Roka Mingu je prevario. Roko je dobio častan otpust iz vojske, Bokšić mu je obećao da će ga vratiti na posao, uzeo mu je 15 tisuća kuna i pobjegao", dodaje bivši dostavljač pizze.

Na pitanje zašto se tek sad javio s tom pričom, Minga je odgovorio: "Vidio sam ga u novinama, ali nisam znao kako da to iznesem u javnost. Ima još takvih kao ja, ali se boje govoriti. To je jača mafija i veliki prevarant."

Minga je opisao još neka zanimljiva iskustva s čuvenim Uefinim istražiteljem: "Svaki dan sam se vozio s njim u njegovom Q7, a prometnoj policiji je pokazivao nekakvu značku i govorio 'kolega, žurim'."

Na kraju je dodao i da osobno navija za Hajduk, od Bokšića je dobivao dojave i za utakmice Hajduka, a spomenuo je i utakmicu Rennesa i Genoe.

Pročitajte više