Video: Drogba i Žirkov srušili Milan

NOGOMETAŠI Milana ostali su bez pobjede i u trećoj prijateljskoj utakmici na svojoj pripremnoj mini turneji po Sjedinjenim Američkim Državama.

U trećoj utakmici “rossoneri” su doživjeli i drugi poraz, a bolji od njih bio je Chelsea 2:1 u sklopu pripremnog turnira World Football Challenge odigranog u Baltimoreu pred 71.000 gledatelja na stadionu momčadi američkog nogometa Baltimore Ravensa.

Pobjedu londonskom sastavu pod vodstvom bivšeg Milanovog trenera Carla Ancelottija donio je ljevokrilni ruski igrač Jurij Žirkov, ovoljetno pojačanje momčadi pristiglo iz moskovskog CSKA, golom u 69. minuti.

"Bila je to teška utakmica jer je Milan igrao jako dobro. Sretan sam zbog pobjede, ali moramo se još puno popraviti", rekao je Ancelotti.

Chelsea je poveo golom Didiera Drogbe u sedmoj minuti kada je bjelokošćanski napadač iskosa s desne strane pogodio u lijevi gornji kut Milanovog gola nakon asistencije Johna Terryja. Milanu je izjednačenje donio Clarence Seedorf u 38. minuti nakon proigravanja Ronaldinha, a pobjednički gol Žirkov je zabio udarcem s nekih 20-ak metara.

Na kraju spomenimo i da je vjerojatno najveći pljesak baltimorske publike doživio američki branič Oguchi Onyewu, ovoljetno pojačanje Milana, prilikom ulaska u igru u 67. minuti, kao i da je strijelac jedinog gola za “rossonere” Seedorf, sredinom drugog poluvremena napustio igru radi zasad nepoznate ozljede.

Prijateljska utakmica:

Chelsea – Milan 2:1 (Drogba 7, Žirkov 69 / Seedorf 38)

Pročitajte više