Video: Dva pogotka preporođenog Robinha za Santos



BRAZILSKI nogometaš Robinho, koji je nedavno prešao na posudbu u Santos iz Manchester Cityja, postigao je dva pogotka za svoj novi-stari klub u domaćoj pobjedi protiv Bragantina 6:3.

Prvi je gol Robinho zabio u 28. minuti, kada je nakon slobodnog udarca s desne strane ostao nepokriven te je laganim udarcem iz blizine poentirao za vodstvo 2:0. Puno je atraktivniji bio drugi gol 26-godišnjeg napadača, u 58. minuti, za vodstvo 5:1. Uspio je u kontranapadu pobjeći gostujućoj obrani i finim lob udarcem matirati vratara Bragantina.

Bila je to treća Robinhova utakmica u Santosu nakon dolaska iz Manchester Cityja te treća pobjeda njegovog kluba koji je vodeći na ljestvici Pauliste sa 22 boda nakon 9 kola. Robinho je u tri nastupa postigao tri pogotka. Botafogo, Corinthians i Santo Andre zaostaju za Robinhovim klubom po četiri boda.


Valja podsjetiti da je Robinho bio član Santosa od 2002. do 2005. godine, kada je prešao u madridski Real.

Čelnici Palmeirasa, koji zauzima tek 8. mjesto u Paulisti sa 13 bodova, devet manje od vodećeg Santosa, odlučili su smijeniti trenera Muricyja Ramalha nakon domaćeg poraza od Sao Caetana 4:1 u srijedu. Ramalho, koji je vodio momčad Sao Paula do tri uzastopna naslova prvaka Brazila od 2006. do 2008. godine, vođenje Palmeirasa preuzeo je u srpnju prošle godine.

Naslijedit će ga bivši stoper talijanske Rome Antonio Carlos Zago, koji je dosad vodio baš Sao Caetano.

Pročitajte više