LIVERPOOL JE PRVAK ENGLESKE

VIDEO Emotivni Klopp na rubu suza: Ovo je za Gerrarda

Foto: Screenshot

LIVERPOOL je prvak Engleske!

Titulu mu je osigurao Chelsea koji je u derbiju 31. kola Premiershipa pobijedio Manchester City 2:1. Sedam kola prije kraja Liverpool ima nedostižna 23 boda prednosti.

Liverpool je prvak Engleske

Liverpoolovi igrači zajedno su gledali prijenos susreta sa Stamford Bridgea i slavili baš kao i navijači koji su kraj utakmice dočekali na ulicama oko Anfielda.

U program engleskog Sky Sportsa nakon utakmice se javio emotivni Jürgen Klopp koji je bio na rubu suza, a u videokonferenciji bila je i klupska legenda Kenny Dalglish.

"Nemam riječi, ovo je nevjerojatno i više od bilo čega što sam sanjao. Biti prvak s ovim klubom je fascinantno. Kenny, ovo je i za tebe. Znam koliko si morao čekati. Ovo je i za Stevieja [Gerrarda], ovo je za sve vas. Kenny, dečki obožavaju tebe i Stevieja i nije ih nikad bilo teško motivirati budući da ovaj klub ima tako slavnu prošlost. Nisam želio gledati utakmicu Chelseaja i Cityja, ali nisam mogao izdržati i gledao sam. Bilo je jako napeto. Nevjerojatno je što su moji igrači napravili u zadnje dvije godine i predivno je biti njihov trener", rekao je Klopp i dodao:

"Ovo je veliko olakšanje. Možda ne meni, jer ja nisam čekao 30 godina nego samo četiri i pol. Olakšanje je i jer nismo znali što će biti sa sezonom i presretan sam da je gotovo. Ljudi, slavite, ovo je za sve vas. Samo ostanite doma i slavite", zaključio je Liverpoolov trener.

Klopp je na Anfield stigao 2015. godine i rekao je da očekuje da će momčad osvojiti barem jedan veliki trofej u sljedeće četiri godine. Prije dvije godine izgubio je finale Lige prvaka od Reala, ali je prošle sezone osvojio naslov europskog prvaka. Tada je osvojio i čak 97 bodova u Premiershipu, ali mu je titula izmaknula za jedan bod. 

Pročitajte više