VIDEO Engleski sudac crveni karton pokazao krivom igraču. Nastao je kaos

Screenshot: Twitter

SUDAC Tom Nield pogriješio je u utakmici Bolton Wanderersa i Forest Greena (1:0) u 26. kolu League One, trećeg ranga engleskog nogometa. Napadač Boltona Elias Kachunga u 28. minuti je u šesnaestercu Foresta šakom u trbuh udario suparničkog braniča Brandona Coopera.

Pomoćni sudac je to primijetio. No, unatoč snimci, glavni sudac je direktni crveni karton pokazao Dionu Charlesu, strijelcu jedinog pogotka u četvrtoj minuti, a trebao ga je dobiti Kachunga. Charles je u tom trenutku bio uz liniju i pio vodu. Nastao je kaos u kojem je Charles pokušao objasniti da nije kriv, ali sudac to nije uvažio.

"Što se dogodilo"

Na Twitteru Boltona objavljeno je: "Charles je dobio crveni karton. Na terenu je kaos, ne znamo što se dogodilo." Bolton je najavio da će se žaliti na sudačku odluku. Ako žalba bude uvažena, kaznu bi na kraju mogao dobiti Kachunga, koji je udario suparnika.

Bolton se nalazi na petom mjestu trećeg ranga engleskog nogometa s 47 bodova. Forest Green je, pak, zadnji s 21 bodom. Plymouth je prvi sa 61 bodom, ispred Sheffielda s 58 i Ipswicha s 54 boda. Inače, Charlesu je to bio deseti pogodak u sezoni.

Pročitajte više