VIDEO Eriksen zbog ovog starta neće igrati mjesecima. Carroll nije dobio žuti karton

Screenshot: Sportklub

CHRISTIAN ERIKSEN neće igrati minimalno tri mjeseca nakon što ga je ozlijedio Andy Carroll u utakmici FA kupa između Manchester Uniteda i Readinga (3:1). Napadač Readinga u 53. minuti uklizao je danskom veznjaku, ali glavni sudac Darren England za to mu nije dao ni žuti karton.

"Christian Eriksen dulje vrijeme izbivat će s terena zbog ozljede gležnja zadobivene u pobjedi nad Readingom u FA kupu. Naš veznjak izašao je iz igre u drugom poluvremenu nakon što ga je Andy Carroll srušio, a kasnije je isključen zbog žutih kartona za dva prekršaja.

Početne procjene kažu da će se Eriksen vratiti krajem travnja ili početkom svibnja. Njegov izostanak je veliko razočaranje za trenera Erika ten Haga i navijače s obzirom na to da je konstantno igrao ove sezone", objavio je Manchester United dodajući kako "postoji nada da se Eriksen vrati na vrijeme kako bi igrao važnu ulogu na kraju sezone".

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PREKRŠAJ CARROLLA NAD ERIKSENOM

Carroll nije dobio ni žuti karton

Dakle, Carroll je u 60. minuti zbog druge situacije dobio prvi žuti karton, a pet minuta kasnije drugi, odnosno isključujući crveni. Eriksen je pak igru napustio u 57. minuti, da bi nakon utakmice bio snimljen kako hoda pomoću štaka.

Podsjetimo, Carroll je 34-godišnji napadač, koji je tijekom karijere igrao za Newcastle, Preston, Liverpool, West Ham, Reading i WBA. Liverpool ga je 2011. godine platio 40 milijuna eura, ali nikad ni približno nije opravdao velik iznos, čime je jedan od najvećih promašaja engleskog velikana.

Manchester United pobijedio je Reading 3:1 izborivši osminu finala FA kupa. Casemiro je zabio dva gola, a treći je dodao Fred. Jedini gol Readinga postigao je Amadou Salif Mbengue, ali time je tek ublažio poraz.

 

Pročitajte više