Video - Ferguson pronašao novog Ronalda: Gabriel Obertan potpisao za ManU

SIR ALEX FERGUSON danas je potvrdio da je Manchester United kupio Bordeauxovog 20-godišnjeg krilnog napadača Gabriela Obertana. Iako ime ovog talentiranog mladića nije pretjerano poznato široj javnosti, Ferguson je uvjeren da će Obertan jednog dana postati zvijezda.

Ferguson očekuje da će mladić za dvije godine postati zvijezda

"Oduševljeni smo što smo ga uspjeli dovesti, Obertan je vrlo uzbudljiv igrač velikog potencijala. Pratili smo ga već nekoliko godina, ali morali smo pričekati s transferom zbog njegovog obrazovanja", kaže Ferguson i ističe kako Manchester voli dovoditi mlade igrače, raditi s njima i pomoći im da se razviju. "Siguran sam da ćemo od Gabriela puno vidjeti za dvije godine", najavio je strpljivi Ferguson.

Mladić koji je ponikao u malom pariškom klubu i prošao kroz juniore Paris Saint Germaina prije nego je završio u Bordeauxu profesionalnu je karijeru započeo 2006. godine. Za Bordeaux je igrao 54 puta i zabio tri gola, a kratko vrijeme proveo je na posudbi u Lorientu i u 15 nastupa zabio jedan gol. Dva puta igrao je za francusku U19 selekciju i jednom se upisao u strijelce, a stalni je član U21 reprezentacije za koju je u osam utakmica zabio jedan gol. Manchester je za njega navodno platio Bordeauxu tri milijuna funti, nakon čega je Obertan potpisao četverogodišnji ugovor.

Dugarry: Obertan je novi Cristiano Ronaldo

"Presretan sam što sam se pridružio Manchester Unitedu. Ovo je velika prilika za mene, igrat ću u jednom od najvećih klubova na svijetu. Jako sam uzbuđen i veselim se što ću svima dokazati što znam i mogu napraviti", samouvjeren je Obertan.

"On je jedan od onih igrača koji se ne boje riskirati i time nabija pritisak protivničkoj ekipi. Jako me podsjeća na Cristiana Ronalda s početka njegove karijere", rekao je prije nekoliko godina Christophe Dugarry, tadašnji trener Bordeauxa, govoreći o Obertanu, a izgleda da Alex Ferguson dijeli njegovo mišljenje.

Pročitajte više