1. HMNL

Futsal Dinamo golom sa sirenom doveo Split na rub ispadanja

Foto: Futsal Dinamo Facebook

FUTSAL Dinamo slavio je protiv Splita u gostima s 2:3 u nevjerojatnoj završnici. 

Bila je to izrazito bitna utakmica za oba kluba. Dinamo lovi što bolju početnu poziciju pred doigravanje do kojeg je ostalo samo jedno kolo regularnog dijela prvenstva. S druge strane, FC Split se kao naš najtrofejniji futsal klub nalazi na posljednjem mjestu tablice i preostao mu je samo jedan scenarij koji će ga ostaviti u ligi.

Split je u utakmicu ušao s jasnom računicom. Treba mu bar jedna pobjeda iz posljednja dva susreta kako bi na tablici prestigao gradskog rivala Universitas koji je imao tri boda i utakmicu više.

Modri su bolje otvorili utakmicu, ali ih je presjekao crveni karton Jakova Mudronje u 10. minuti. Split je vrlo brzo to naplatio i stigao do vodstva. Dinamo je uzvratio u 26. minuti kada je Kristijan Grbeša nakon lijepe akcije iz prekida poravnao rezultat.

Pet minuta kasnije Split je ponovno došao u vodstvo, a zabio je jedan od najboljih hrvatskih igrača Dario Marinović koji inače igra u Španjolskoj, ali je pojačao Split u zadnjih nekoliko kola kako bi mu pomogao osigurati ostanak. Rezultat se nije mijenjao sve do posljednje minute. Dinamo je maksimalno riskirao i zaigrao s golmanom-igračem, ali mu se isplatilo. Lopta je ponovno stigla do Grbeše koji pogađa za 2:2.

U posljednjem napadu Split je bio taj koji je izvadio golmana i stavio dodatnog igrača jer mu bod nije značio previše. Tri sekunde prije kraja izgubili su loptu, a neumorni Kristijan Čekol uspio ju je iskontrolirati i sa sirenom pogoditi za pobjedu s centra.

U posljednjem kolu Dinamo u gradskom derbiju dočekuje Uspinjaču-Gimku, dok Split ide u goste aktualnom prvaku, makarskom Novom Vremenu. Igra mu samo pobjeda, pod uvjetom da Universitas kod kuće izgubi od dubrovačkog Squarea. Svaki drugi scenarij direktno ga vodi u drugu ligu. U derbiju kola Olmissum je svladao Novo Vrijeme s 5:1 i time zasjeo na čelo prvenstvene ljestvice.

Podsjećamo, 1. Hrvatska malonogometna liga broji deset klubova. Prvih osam se plasira u doigravanje koje će se ove godine zbog korone igrati po nokaut-sistemu na jednu utakmicu.

Pročitajte više