Video: Graves potpisao za Cibonu, Kus odlazi iz Tornja

"ANTONIO GRAVES je potpisao za Cibonu", potvrdio nam je Velimir Perasović da je napokon uspio u Zagreb dovesti igrača koji mu je prošle godine bio preskup. No, ove sezone Graves se ipak odlučio za Cibonu, privučen izazovom Eurolige i ulogom koju mu je trener namijenio u momčadi.

"Graves bi trebao biti jedan od nosioca naše igre", rekao nam je Peras o Amerikancu koji se u Pau Orthezu i Galatasarayu pokazao kao izvrstan "combo-guard" i za Cibonu će zasigurno biti veliko pojačanje na pozicijama jedan i dva. Iako je Graves po vokaciji playmaker, odličan šut čini ga pojačanjem i na bekovskoj poziciji.

Kadrovska križaljka: Još jedan playmaker, krilni centar iz Amerike, Hrvat na krilu i centar

No, Graves je tek prvi komadić u slaganju nove momčadi Cibone kojom se Perasović nada ponoviti prošlosezonske rezultate. "Pregovaramo s još jednim razigravačem i to bi uskoro trebalo biti gotovo, ali nije jednostavno. Također moramo dovesti još jednog Amerikanca na poziciji četvorke, jednog hrvatskog krilnog igrača i jednog centra", kaže Cibonin trener. No, o imenima Perasović odbija progovoriti. "To bi bilo kontra produktivno".

Ciboni su najprivlačnija dva igrača Real Madrida

Nama stoga ostaje samo nagađati. Prva želja Cibone za "hrvatskog krilnog igrača" gotovo sigurno je Marko Tomas. Hrvatski reprezentativac u Realu nikad nije pronašao svoje mjesto, prošlu sezonu je proveo na posudbi u Fuenlabradi nakon čega je vraćen u Madrid, ali Ettore Messina ne smatra ga ozbiljnim konkurentom za sastav. "Kraljevski klub" Tomasa bi vjerojatno bio voljan pustiti u Cibonu, pitanje je samo pod kojim uvjetima, ali situacija se dodatno zakomplicirala kad je Tomas navodno postao jedan od aktera velikog tradea između Reala i Joventuta prema kojem bi Messina dobio Rickyja Rubija.

U kombinacijama je još jedan Realov igrač s hrvatskom putovnicom, Bojan Bogdanović koji se upravo nalazi u Grčkoj gdje s U20 reprezentacijom igra Europsko prvenstvo. Bogdanovića su Madriđani zakaparili već u mladoj dobi, praktički ga "ukrali iz kolijevke", a u Španjolskoj je uglavnom igrao za njihovu drugu momčad. Ukoliko bi ga i pristali pustiti, odšteta bi vjerojatno bila veća od onog što Cibona može priuštiti, ali nikad ne treba odbaciti mogućnost posudbe od koje bi oba kluba mogla profitirati.

Kus i Prkačin vjerojatno odlaze iz Tornja

Perasoviću će u svakom slučaju trebati kvalitetni igrači, s obzirom da dva prošlogodišnja kapetana za koji tjedan više neće stanovati pod Tornjem. Dovođenje Gravesa i još jednog playmakera jasna je poruka da pregovori s Kusom nisu išli onako kako su se Cibosi nadali, a ni Prkačin se vjerojatno neće vraćati nakon što je blokirao klupski račun potraživanjem dugova za prošlu sezonu.

"Kus je slobodan igrač, on s nama nema ugovor. Mi smo s njim uspostavili kontakt i jedan je igrača kojeg želimo. Ista je stvar s Prkačinom. Mi smo zainteresirani, ali to su igrači koji na tržištu imaju svoju cijenu. Dok oni razmišljaju mi promatramo situaciju na tržištu i tražimo druge igrače; možda u međuvremenu nekoga i potpišemo, kao što je bilo s Gravesom, i zatvorimo svoju koncepciju", kaže Perasović i dodaje da, iako je Prkačin Ciboni zanimljiv, na centarskoj poziciji promatraju još tri - četiri igrača. "Puno toga ovisi o našim financijskim mogućnostima", zaključuje trener Cibone.

Pročitajte više