LIGE PETICE

VIDEO Haaland priredio šou u debiju. Zabio dva gola, a prvi proslavio meditacijom

Foto: EPA

MANCHESTER CITY je u prvom kolu Premier lige gostovao kod West Hama. Momčad trenera Pepa Guardiole pobijedila je 2:0 zahvaljujući novoj velikoj zvijezdi. Erling Haaland je u 36. minuti prvo izborio kazneni udarac, i to tako što je prvi stigao do odbijene lopte pa ga je srušio domaći golman Alphonse Areola, koji je osam minuta ranije zamijenio Lukasza Fabianskog. Poljak je, naime, igru napustio zbog ozljede. Haaland je uzeo loptu te ju je poslao u jedan kut, a Areolu u drugi.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE HAALAND IZNUDIO I ZABIO PENAL

Bio je to prvenstveni prvijenac norveškog napadača koji je ovog ljeta stigao iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 60 milijuna eura, kojem se dodaju razni bonusi. Proslavio ga je na karakterističan način. Sjeo je na travnjak, prekrižio noge i glumio da meditira.

Slaviti je morao i u 65. minuti kada ga je Kevin De Bruyne uposlio odličnom loptom u prazan prostor. Haaland se zavukao iza obrane West Hama, smireno se namjestio na lijevu nogu i zabio. Pep ga je iz igre izvadio u 78. minuti, pri čemu je zaslužio snažan pljesak navijača. Umjesto njega ušao je Julian Alvarez, argentinski napadač od kojeg City također puno očekuje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE HAALAND ZABIO DRUGI GOL

Vlašić ostao na klupi

Haaland je sa Cityjem potpisao petogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 435 tisuća eura tjedno, isto kao i Cityjev najbolji igrač Kevin de Bruyne. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić ostao je na klupi West Hama, što ne čudi s obzirom na to da se intenzivno govori o njegovom odlasku iz londonskog kluba.

Pročitajte više