Rukomet

VIDEO Halil Jaganjac se oprostio od Nexea: Klub u koji idem je institucija

Foto: Igor Soban/PIXSELL

RUKOMETAŠI našičkog Nexea zauzeli su četvrto mjesto na završnom turniru Europske lige u Lisabonu porazom od poljskog sastava Wisla Plock 22:27 (13:14). Nexe je svoj nastup na Final Fouru okončao s dva poraza, od superjakog Magdeburga i odlične Wisle, ali u obje utakmice Našičani su pokazali da su s pravom među četiri najbolje momčadi. 

Nakon poraza izjavu za medije dao je Halil Jaganjac, najbolji igrač naše momčadi, koji se ovako i oprostio od dresa Nexea jer već sljedeće sezone prelazi u njemački Rhein-Neckar Löwen. Ponosan je na postignuće Nexea, bez obzira na nesavršenu izvedbu protiv Wisle:

"Nije bila bajna utakmica s naše strane. Mislim da su nas dobro analizirali. Dobro su nas zatvorili i nismo ništa mogli protiv postavljene zone. Žao mi je jedino što turnir nismo završili s pobjedom, ali da nam je netko ponudio ovo na početku sezone, sigurno bismo prihvatili, ja to tako gledam. Ovim se treba zadovoljiti, to je najbolji rezultat u povijesti kluba."

"Ovo su mi četiri najljepše godine u životu"

Našice će mu ostati u lijepom sjećanju: "Ovo su mi četiri najljepše sezone u karijeri i četiri najljepše godine u životu. Mogu od srca zahvaliti klubu i svim suigračima s kojima sam igrao. Jako teška srca ću se oprostiti od Našica, to mi postao drugi dom, ali nikad ne reci nikad, možda se jednom i vratim. Ovaj klub zaslužuje da već iduće sezone ponovi ovakav rezultat ili ga nadmaši. 

Slijedi odmor, ali Njemačka je poznata po tome da pripreme rano kreću. Sada nemamo reprezentativne obaveze pa ću si uzeti vremena da se rekuperiram. To je potrebno nakon ovakve sezone i naročito nakon minutaže kakvu sam ja imao. Poslije u novoj sredini krećem u nove pobjede." 

Za nastavak karijere u Bundesligi već je spreman: "Radim online tečajeve njemačkog, smještaj je riješen. Tamo je sve organizirano. Cijelo vrijeme sam u kontaktu s klubom da bi mi bilo lakše prilagoditi se. Löwen je institucija, sredinu tablice smatraju neuspjehom, o takvom se gigantu radi. Vodit će me novi i mladi trener Sebastian Hinze koji je radio čuda s Bergischerom i sam je htio da dođem."

 

Pročitajte više