Video: Henry dvostruki strijelac u pobjedi protiv DC Uniteda

NAKON što je okončao golgeterski post dug 684 minute pogotkom u mrežu San Josea prošloga vikenda, Thierry Henry, francuski napadač NY Red Bullsa, nastavio je ondje gdje je stao.

U četvrtak navečer Henry je postigao uvodna dva gola u 4:0 pobjedi protiv D.C. Uniteda na RFK stadionu, da bi priču završili Joel Lindpere i Juan Agudelo pogocima u drugome poluvremenu.

Posebno je lijep bio Agudelov u drugoj minuti sudačke nadoknade utakmice. Primio je 18-godišnji američki reprezentativac loptu s desne strane i s obrambenim igračem na leđima ju podigao i volejem smjestio u mrežu domaće momčadi.

Red Bullsima je pobjeda bila treća u šestoj utakmici sezone. S jedanaest bodova predvode ljestvicu Istoka.

Beckham mora dokazati da vrijedi

Unatoč tome što još uvijek uživa status zvijezde i što je marketinški iznimno iskoristiv, David Beckham na terenu će morati dokazati vrijednost želi li i dalje igrati za Los Angeles Galaxy.

Tvrdi to Mark Abbott, predsjednik MLS-a (američko-kanadska profesionalna nogometna liga), vrlo zadovoljan što je Beckham član lige koja je njegovim dolaskom "uvelike profitirala".

Engleski je nogometaš, inače, u posljednjoj sezoni petogodišnjeg ugovora.

Bivšeg veznjaka Manchester Uniteda i Real Madrida, koji će sljedećega mjeseca napuniti 36 godina, često se kritiziralo zbog toga što je iz Galaxyja u dva navrata odlazio na posudbu u Milan. Igrajući u Italiji, Beckham je zaradio ozljedu Ahilove tetive zbog čega je propustio velik broj utakmica 2010. godine.

Ove je godine Beckham odlučan u namjeri da cijelu sezonu provede u Galaxyju bez odlazaka na posudbu, no već se sada zna da će neke utakmice propustiti. Primjerice onu protiv Dallasa 1. svibnja budući da će 29. travnja nazočiti kraljevskom vjenčanju.

Abbott tvrdi da liga neće Beckhamu praviti probleme zbog izostajanja s jedne utakmice...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.