HRVATSKI NOGOMETAŠI

VIDEO Hrvatski stoper zabio gol kakav se rijetko viđa. Protivnici gledali u nevjerici

Screenshot: Sportklub

HRVATSKI stoper Dominik Oroz danas je odigrao fantastičnu utakmicu za svoj Vitesse u 24. kolu nizozemske Eredivisie. Njegova momčad s 3:1 je slavila protiv NEC Nijmegena te tako prekinula negativan niz od četiri utakmice bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Prvo je glavom zabio u 56. minuti susreta, a onda je u 80. minuti zabio gol kakav se rijetko viđa, posebno od stopera. Čak je i komentator utakmice ostao iznenađen potezom kojim je Oroz uspio savladati vratara Nijmegena koji nije imao nikakve šanse da obrani njegov udarac.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK OROZA

Nakon jednog od niza ubačaja koje je Vitesse u drugom dijelu poslao u kazneni prostor gostujuće momčadi došlo je do gužve, lopta se odbijala od glava domaćih i gostujućih igrača, a onda je padala pred Oroza. Dok je lopta bila u letu, Oroz je sjajno reagirao i udarcem nalik na škarice pogodio loptu preko glave i poslao ju u mrežu. Protivnici su gledali u nevjerici, ali nisu mogli ništa napraviti.

Oroz je inače 21-godišnji stoper rođen u Beču, ali ima i hrvatsko državljanstvo, a u Vitesseu je od siječnja 2021. godine kada je stigao iz Lieferinga, druge momčadi Red Bull Salzburga, za odštetu čija visina nikad nije objavljena. Od početka 2022. nametnuo se kao standardni prvotimac nizozemskog prvoligaša.

Pročitajte više