Video: HSV doveo najboljeg mladog strijelca u Europi za 10 milijuna eura


HRVATSKI nogometni reprezentativac Mladen Petrić dobio je odličnog partnera u napadu njemačkog Bundesligaša Hamburga. Riječ je o Šveđaninu Marcusu Bergu.

Ovaj nogometaš, koji će za mjesec dana proslaviti 23. rođendan (na Europskom prvenstvu mladih mogli su sudjelovati svi igrači rođeni poslije 1.1.1986. op.a.), dosad je zapaženo igrao za nizozemskog prvoligaša Groningen, a potpuno je na sebe privukao pozornost tijekom Europskog prvenstva igrača do 21 godine.

Švedska je bila domaćin tom natjecanju, te je u polufinalu ispala od Engleske (nakon izvođenja jedanaesteraca), a Marcus Berg je bio uvjerljivo najbolji strijelac prvenstva sa sedam pogodaka.

Sedam golova u 389 odigranih minuta u prijevodu znači kako je sjajni Šveđanin tresao mreže svojih suparnika svakih 55 minuta.

Inače, Berg je rođen 17.8.1986. u Torsbyju (gradu u kojem je na svijet došao i Sven-Goran Eriksson, bivši izbornik reprezentacije Engleske), a sa Goteborgom je osvojio naslov prvaka Švedske prije dvije godine okrunivši se sa 14 postignutih golova titulom najboljeg strijelca švedske lige.

Nakon toga prešao je u nizozemski Groningen gdje je u prvih 50 utakmica zabio 30 golova u Eredivisie. Za seniorsku reprezentaciju Švedske Berg je skupio sedam nastupa i zabio jedan gol.

Po navodima svih njemačkih medija, ugovor između Berga i Hamburga je dogovoren u petak, makar je još u četvrtak prošao liječničke preglede u sjeverno-njemačkom prvoligašu. Potpisao je vjernost na pet sezona, ali se službeno ne navodi financijska pozadina transfera. Samo se pretpostavlja da je vrijednost 10 milijuna eura.

17 pogodaka u Eredivisie i 7 na EP-u mladih

"Bilo je dosta ponuda u posljednje vrijeme, ali ne želim pričati o njima. Sretan sam što je Hamburg klub u kojem nastavljam karijeru. Hamburg je jedna od najjačih momčadi u Bundesligi, sastav koji se uvijek bori za sam vrh i za trofeje", rekao je Berg koji je prošle sezone, sa 17 pogodaka, bio treći strijelac nizozemske Eredivisije.

"Dobili smo veliko pojačanje u Bergu, mladiću koji će još napredovati, a već je sada prava napadačka kvaliteta", rekao je trener Hamburga Bruno Labbadia.

Pročitajte više