Video: Ibrahimovićeva majstorija petom

MOMČAD Intera svladala je na San Siru Bolognu 2:1 u 6. kolu talijanskog nogometnog prvenstva. Inter se bodovno poravnao s vodećim Lazijem, a posebno zapamćen ostat će gol Zlatana Ibrahimovića.

Bologna je prvenstvo započela upravo na San Siru, i to senzacionalnom pobjedom protiv Milana 2:1 u 1. kolu. Međutim, nakon toga su izgubili četiri utakmice u nizu, od kojih tri na domaćem terenu, bez postignutog pogotka u sva četiri dvoboja. Novo gostovanje na San Siru donijelo im je i peti uzastopni poraz, ali su barem postigli jedan pogodak. Doduše, samo za smanjenje na konačnih 2:1, a strijelac je bio Vangelis Moras u 56. minuti.

Inter je poveo u 25. minuti fantastičnim golom Zlatana Ibrahimovića petom, dok je drugi gol zabio Adriano iz jedanaesterca u 50. minuti, nakon što je Volpi igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Inter je mogao i uvjerljivije pobijediti, imao je 61.5 posto posjeda lopte i 11 udaraca u okvir (gosti 4). Ibrahimović je u sudačkoj nadoknadi bio oči u oči s Antoniolijem, ali je umjesto svog drugog pogotka pucao pored vratnice.

"Gol nije bio ništa posebno"

Svoj senzacionalni pogodak Ibrahimović je kometnirao kao da se radi o nečem potpuno normalnom i uobičajenom.

Ibrahimović je u 25. minuti susreta iskoristio ubacivanje Adriana i prema njegovim riječima, jednostavno zabio.

"Zadovoljan sam jer se moj težak rad isplaćuje. Koljeno me ne boli i to je ono najvažnije. Pogodak? Ne bih trebao misliti na takve golove, već ih zabijati. Meni ga je bilo lagano postići",  kazao je švedski reprezentativac.

Serie A, 6. kolo (subota):

Lazio - Lecce 1:1 (Inzaghi 89 / Tiribocchi 26)

Inter - Bologna 2:1 (Ibrahimović 25, Adriano 50 – 11m / Moras 56)

Redoslijed: 1. Lazio 13, 2. Inter 13, 3. Napoli 11, 4. Udinese 10, 5. Catania 10... 

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više