Video - Igrač utakmice: "Šest milijuna za napadača kap je u oceanu, a Kalinić je budućnost"

NAJBOLJE ocijenjeni hrvatski nogometaš u 27. kolu engleskog Premiershipa je napadač Blackburna Nikola Kalinić koji se u domaćoj pobjedi svog kluba nad Boltonom (3:0) istaknuo postignutim golom.

Odigrao je Kalinić svih 90 minuta, bio je konstantna prijetnja suparničkim vratima, a u 41. minuti zabio je za vodstvo 1:0 svoje momčadi. Ukupno je to bivšem napadaču Hajduka bio drugi prvenstveni pogodak u 18. odigranoj sezone, a za svoju igru je nagrađen epitetom igrača utakmice od strane Sky Sporta zaradivši ocjenu 8. Čitatelji web portala Sky Sporta Kaliniću su podarili još kvalitetniju prosječnu ocjenu 8.9. Od strane Suna Kalinić je nešto skromnije ocijenjen pa je njegova igra valorizirana sedmicom.

U redovima Boltona u igru je od 69. minuti ušao Ivan Klasnić, a njegova je igra od strane Sky Sporta ocijenjena šesticom, a od strane Suna peticom. Tottenham je pobijedio na gostovanju kod Wigana 3:0, momčadi protiv koje je u prvom dijelu sezone na White Hart Laneu slavio sa čak 9:1, a sva trojica hrvatskih reprezentativaca bili su u akciji. Vedran Ćorluka je odigrao svih 90 minuta, a Niko Kranjčar zamijenjen je u 69. minuti Lukom Modrićem.

Učinkom se najviše istaknuo Modrić, koji je asistirao Romanu Pavljučenku za drugi gol na utakmici, a stigao je pogoditi i vratnicu. Za svoju je igru i od strane The Suna i Sky Sporta ponio kvalitetnu sedmicu. Ćorluka je za svoju igru dobio solidne šestice, dok je Kranjčar šesticom ocijenjen od The Suna, a od Sky Sporta sedmicom.

Konačno pohvale Kaliniću

Na riječi pohvale naišao je 22-godišnji naš napadač Blackburna Nikola Kalinić. Uputio mu ih je menadžer momčadi Sam Allardyce.

Kalinić je postigao svoj drugi prvenstveni pogodak sezone zabivši Boltonu u 41. minuti nedjeljne utakmice 27. kola na Ewood Parku.

Mat je stigao u tri poteza nakon što je dugu loptu s centra glavom u for Kaliniću produžio Morten Gamst Pedersen. Iz punoga je trka hrvatski nogometaš prizemnom loptom svladao Jussija Jääskeläinena za 1:0 vodstvo svoje momčadi.

Susret čiji je konačan rezultat bio 3-0 u korist Roversa prokomentirao je Allardyce usredotočivši se pritom na Kalinićev učinak.

"Šest milijuna funti za napadača ovih je dana kap u oceanu, a mi smo tim potezom uložili u budućnost nekoga tko će biti samo bolji i bolji."

"Mogli ste se na ovoj utakmici uvjeriti u njegove kvalitete", kazao je Allardyce.

Pročitajte više