VIDEO Irvingu su se suigrači smijali jer ne zakucava. Onda je Dončić učinio ovo

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ odveo je Dallas Maverickse do treće uzastopne pobjede, a sedme u posljednjih osam utakmica, protiv Utah Jazza 113:97. Ovaj put nije ostvario triple-double, zaustavio se na 34 poena, devet skokova i osam asistencija, ali i četiri ukradene lopte, što mu je jedna manje od učinka karijere.

Jednu je u trećoj četvrtini ukrao rookieju Keyonteu Georgeu, a onda se za njom bacio na parket, okrenut leđima dodao Kyrieju Irvingu, koji je već jurio u kontru i završio je alley-oop dodavanjem za Derricka Jonesa Jr. Mavericksi su sinoć na momente izgledali kao Showtime Lakersi iz ere Magica Johnsona.

I nije to bio jedini spektakularni alley-oop na utakmici, jednom je prilikom Dončić tako poslužio Irvinga, koji je izveo jedno od svojih rijetkih zakucavanja. Ove je sezone, do sinoć, zakucao samo triput, a zbog toga su se čak i suigrači šalili na njegov račun.

Suigrači su mu se smijali

"Prije nekoliko tjedana suigrači su mi se smijali kad sam im rekao da mi bace lob, ali pogodite tko se sad smije", rekao je Irving, koji je sinoć završio sa 16 poena, dok je Daniel Gafford zabio 22. Goste su predvodili Lauri Markkanen s 21 i Collin Sexton s 20 poena, a Luka Šamanić nije ulazio u igru.

Ovom su pobjedom Mavsi na ljestvici Zapada preskočili Sacramento Kingse, koji su senzacionalno izgubili u Washingtonu 109:102, te su sad na šestome mjestu, posljednjem koje vodi direktno u doigravanje, izjednačeni s Phoenix Sunsima, koji su sinoć nadigrali Atlantu 128:115.

Rezultati:

Orlando - New Orleans 121:106
Washington - Sacramento 109:102
Houston - Chicago 127:117
Milwaukee - Brooklyn 115:108
Dallas - Utah 113:97
Denver - New York 113:100
Phoenix - Atlanta 128:115

Pročitajte više