VIDEO Izvrsna Hrvatica ostala bez NCAA finala nakon kontroverzne odluke sudaca

Foto: Profimedia

HRVATSKA košarkašica Nika Mühl, bivša igračica zagrebačke Trešnjevke, završila je fenomenalnu NCAA karijeru bez naslova prvakinje, ako je njena ekipa Connecticut Huskiesa treći put u njene četiri godine na tom sveučilištu ušla na Final Four, ali drugi put je ispala u polufinalu.

UConn je izgubio od Iowe 71:69 nakon kontroverzne odluke sudaca da označe ofenzivni prekršaj zbog kretanja u bloku Aaliye Edwards. UConn je bio nadomak preokreta i imao napad za pobjedu pri zaostatku 70:69, ali četiri sekunde prije kraja suci su predali posjed Iowi i omogućili joj pobjedu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU ZAVRŠNICE

Mühl (22), koja je u četiri godine na uglednom sveučilištu srušila sve moguće rekorde u asistencijama, postigla je devet poena (trice 3/6, ukupan šut 3/7) uz sedam asistencija, pet skokova te po tri ukradene i izgubljene lopte, a posebno se istaknula izvrsnom obranom na najvećoj ženskoj sveučilišnoj zvijezdi Caitlin Clark u prvom poluvremenu.

Clark je do kraja zabila 21 poen uz devet skokova i sedam asistencija za Iowu, a Hannah Stuelke ubacila je 23 poena. Superzvijezda UConna Paige Bueckers zabila je 17, baš kao i Edwards.

Treći Final Four u četiri godine

Mühl i UConn su se na Final Four plasirale 2021., 2022. i 2024. godine, a u drugom pokušaju su ušle u finale, gdje ih je svladala South Carolina, koja će i ove godine igrati u finalu. 

Ekipa Gamecocksa je na svom četvrtom uzastopnom Final Fouru, a do finala je došla bez ijednog poraza. U polufinalu je South Carolina lako svladala North Carolina State 78:59, predvođena Kamillom Cardoso, koja je zabila 22 poena uz 11 skokova.

Finale se igra u nedjelju, a večeras su na rasporedu utakmice muških polufinala, u kojima se sastaju UConn i Alabama te North Carolina State i Purdue.

Pročitajte više