VIDEO Junak Ekvadora 2016. je izveo spektakularan bijeg od policije

Foto: Screenshot

JUNAK prvog dana Svjetskog prvenstva u Kataru bio je Enner Valencia, dvostruki strijelac za Ekvador u pobjedi 2:0 protiv domaćina turnira. Prije nekoliko godina, točnije 2016., o njemu se u domovini vjerojatno pričalo kao i danas, no iz sasvim drugih razloga.

Bivši napadač West Hama i Evertona u ovoj sezoni nastupa za Fenerbahče, za kojeg je u 12 ligaških utakmica zabio 13 golova. Podijelio je i četiri asistencije. Dok je igrao u Engleskoj, upao je u probleme sa zakonom, zbog kojih su snimljene i neobične scene.

Policija i agenti bili su spremni

Ekvador je protiv Čilea igrao utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji pred publikom, ali i policijom i agentima koji su htjeli Valenciju privesti zbog navodnog neplaćanja alimentacije. Protiv njega je bila podignuta optužnica da duguje 15.000 eura alimentacije, što će se kasnije pokazati netočnim, no tog je dana policija uoči utakmice došla na stadion s nalogom za njegovo uhićenje.

Prije početka dvoboja to nije uspjela napraviti, stoga je uz klupu za pričuvne igrače dežurala čekajući kraj utakmice kako bi odradila posao. Zbog svega toga su u 80. minuti utakmice uslijedile filmske scene. Djelovalo je dramatično kad je pao na travnjak bez ikakvog vidljivog razloga i kad su mu liječnici počeli davati kisik.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO SE DOGAĐALO

Bio je stavljen na nosila, a po njega je na travnjak stigao i automobil kojim je prebačen do vozila hitne pomoći, a onda u bolnicu. Policija je trčala po stazi uz teren ne želeći ga ispustiti iz vida, ali i bez jasne ideje što napraviti jer mu se u tim trenucima davao kisik. 

Bolnicu je Valencia brzo napustio, a potom i otišao iz Ekvadora. Tek kasnije je utvrđeno da je bio lažno optužen pa je ta optužnica i odbačena.

Pročitajte više