Video: Koch preživio divlji Poljud, a u finom Beču ostao bez sluha

JOŠ je uvijek upitno kad će i hoće li uopće Georg Koch ponovno moći čuti na desno uho. Tek je poznato da osjeća glavobolju i vrtoglavicu pa će mirovati sljedeća dva tjedna.

Podsjetimo, bivšeg vratara zagrebačkog Dinama morali su iznijeti s terena u 10. minuti austrijskoga nogometnog derbija Rapid - Austria (B) nakon što mu je u blizini desnog uha eksplodirala petarda.

Od praska se Koch srušio na tlo izgubivši nakratko svijest, a nakon pregleda snimke zaključeno je da je netko od gostujućih navijača bečke Austrije s tribina bacio petardu koja je eksplodirala tik do Kochova uha.

"Bio je to šok za mene. U karijeri sam igrao u mnogo derbija s povišenim tenzijama, no nikada me nitko od suparničkih navijača nije ozlijedio", jedini je Kochov komentar koji prenosi Die Zeit.

Austrijski Kurier piše da je Koch proveo noć u svom domu, a ne u bolnici iako se žalio na glavobolju, mučninu i vrtoglavicu. Ustanovljeno je da je bubnjić neoštećen, ali trebat će izvršiti još detaljnije preglede kako bi se moglo točno ustanoviti je li došlo do ozbiljnih povreda.

Kochu slijedu dvotjedno mirovanje, a Rapidu i bečkoj Austriji kazne. Rapid, kao domaćin utakmice, bi mogao biti kažnjen i s 50.000 eura zbog propusta u osiguranju, a Austria pet puta manje zbog divljanja svojih navijača. 

A.K.
Foto: kurier.at

 

Pročitajte više