LIGE PETICE

VIDEO Kramarić i ostali igrači genijalno odgovorili na uvrede navijača Bayerna

Foto: Getty Images / Guliver Image

SCENE iz Hoffenheima obišle su nogometni svijet. 

Bayern se poigravao i vodio 6:0 protiv Hoffenheima, a onda su u 78. minuti navijači iz Münchena uz transparente krenuli vrijeđati vlasnika Hoffenheima Dietmara Hoppa, pjevajući mu da je "kurvin sin".

Hoffenheim je, uz Leipzig, najomraženiji njemački klub. Radi se o rijetkom klubu koji nije ustrojen po modelu 50+1, a koji onemogućava investitorima da jednostavno kupe klubove pod kontrolom članova. Milijunaš Hopp je vlasnik 96 posto dionica Hoffenheima te je zbog toga danas bio meta pristalica Bayerna. 

Igrači obje momčadi se dodavali na terenu i pljeskom odgovorili navijačima Bayerna

Sudac Christian Dingert prekinuo je utakmicu. Igrači Bayerna su pokušali smiriti vlastite navijače, ali bezuspješno, nakon čega su obje momčadi otišle u tunel. Činilo se da je sudac Dingert zatražio da se gostujuća tribina isprazni. Međutim, Nijemci su to odbili pa su umjesto dodatnih komplikacija i vrlo vjerojatnih nasilnih scena policije i navijača odlučili napraviti drukčiji, genijalni i originalni potez i protest.

Igrači su se vratili na teren, Dingert je dao znak da se utakmica nastavi, a onda su se sve do kraja Andrej Kramarić i suigrači dodavali s igračima Bayerna i svakih nekoliko minuta zajedno s ostatkom tribina pljeskali te na taj način poslali jasnu poruku gostujućim navijačima koji su cijelo vrijeme u svom kutu gledali i slušali lekciju kakva nije viđena do danas na nogometnim terenima.

 

Rummenigge: Ružno lice Bayerna, borit ćemo se protiv tih navijača

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge i ostatak bavarskog kluba pružili su punu podršku Hoppu, a nakon utakmice je Rummenigge poslao poruku navijačima koji su napravili skandal u Hoffenheimu. 

"To je bilo jako ružno lice Bayerna. Sve smo snimili i bit ćemo energični u borbi protiv njih. Naši navijači će definitivno odgovarati za ovo što su učinili", rekao je prvi čovjek Bayerna pa dodao: 

"Previše smo im dozvolili. Istragu ćemo pokrenuti već danas. Moramo učiniti sve što možemo da se borimo protiv toga", naglasila je legenda njemačkog nogometa.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više