Video: "Kranjčar je najbolji Redknappov posao ove zime"

MENADŽER Tottenhama Harry Redknapp silno je nahvalio Niku Kranjčara, igrača kojeg je ove sezone najčešće ignorirao prilikom sastavljanja momčadi.

> Video: Kranjčar u 90. minuti donio pobjedu protiv Boltona, Arsenal kod Newcastlea ispustio 4:0

Redknapp je Kranjčara poslao u igru u 78. minuti ogleda Tottenhama i Boltona u sklopu 26. kola Premiershipa, pri rezultatu 1:1. Bio je to tek šesti nastup Kranjčara ove sezone u prvenstvu. Niti jednom u tih šest utakmica nije igrao od početka do kraja. No, i tih 15-tak minuta je Kranjčaru bilo dovoljno da genijalnim potezom osigura svojoj momčadi sva tri boda. U drugoj minuti sudačke nadoknade se lažnjakom oslobodio jednog čuvara, a onda je izvrsnim udarcem lijevom nogom s 20-tak metara poentirao i razgalio White Hart Lane. Dakako, i svog trenera...

"Iako nije bio u prvom planu ove sezone, Kranjčar je cijelo vrijeme pokazivao kakav je profesionalac. Nastavio je naporno raditi i zauzeo vrlo dobar, ispravan stav. Uvijek je i po završetku treninga nastavljao vježbati, odrađivao trkačke dionice i šutiranje na gol. On nije jedan od onih koji će bacati ručnike i pljuvati dudu-varalicu kada nije u prvoj momčadi, baš suprotno! Danas je ušao u igru i demonstrirao fantastičnu sposobnost zabijanja odlučujućeg gola, iako nije dugo igrao. Niko je to zaslužio!", komentirao je Redknapp.

"Nema mjesta za Kranjčara pored Balea, Modrića i Van der Vaarta"

"Teško je pronaći mjesto za Kranjčara kada nam se vraća Bale, a očekujemo i povratak Modrića, tu je još i Van der Vaart... Teško ga je uklopiti jer nije klasična polušpica, nego više voli prolaziti po lijevoj strani", pravdao se Redknapp nakon novog Nikinog bljeska.

"Vjerojatno bi Niko mogao igrati u sredini u formaciji 4-3-3, ali kad igramo 4-4-2 nema mjesta za njega, to nije njegova igra. Teško mu mogu garantirati mjesto u prvoj momčadi", dodao je engleski stručnjak.

"Niko nije želio u Werder, a ja ga nisam htio tjerati"
 
Redknapp se osvrnuo i na prijalazni rok tijekom kojega je Kranjčar tražio odlazak, ali osim one njemačkog Werdera nije bilo konkretnih ponuda.

"Werder ga je ktio kupiti za 7 milijuna funti, ali Niko nije htio otići, a ja ga nisam htio tjerati", kaže Redknapp.

"Iako Redknapp nije uspio dovesti željene igrače tijekom prijalznog roka, ostanak Kranjčara mogao bi biti njegov najbolji posao ove zime. Hrvat bi mogao biti ključna karika kada raspored utakmica postane teži i gušći, pogotovo s obzirom na ozljede ostalih veznih igrača. ", piše Goal.com.

"Izgubili smo Balea, Modrića i Van der Vaarta, tri genija koji uvijek mogu napraviti nešto posebno. Od njih uvijek očekujete da preokrenu utakmicu. Teško je igrati bez njih, ali onda je uskočio Kranjčar i dodao malo magije koja nam je donijela pobjedu", dodao je Redknapp.

Goal.com: Kranjčar je junak utakmice

Nogometni web-portal Goal.com proglasio je Kranjčara igračem utakmice ocijenivši njegov kratki nastup osmicom.

"Bio je junak utakmice. Njegov iznenadni udarac osigurao je momčadi Harryja Redknappa tri boda", stoji u obrazloženju internetske stranice.

Istovremeno, Vedran Ćorluka je zaradio ocjenu 6.5:

"Njegovim udarcem izboren je prvi jedanaesterac nakon što je Kevin Davies igrao rukom. Solidna izvedba Hrvata na desnoj strani obrane."

SkySports: Čitatelji ocijenili Niku sa najviših 8,7

Njegovom igrom u tih petnaestak minuta posebno su bili oduševljeni čitatelji Sky Sportsa koji su ga proglasili igračem utakmice uz sjajnu prosječnu ocjenu 8.7. Cijelu utakmicu je odigrao drugi Hrvat Vedran Ćorluka, a čitatelji su njega, pak, ocjenili sa 7.3

Stručni tim Sky Sportsa je, pak, bio rigorozniji, pa je obojici Hrvata dodijelio sedmice, a igračem utakmice proglasio Aarona Lennona (ocjena 8).

Guardian je Kranjčara i Ćorluku ocjenio identično, sedmicama, dok je jedini osmicu dobio Jermaine Jenas.

Pročitajte više