lige petice

Pogledajte kako je suigrač ispoštovao Maneov muslimanski propis usred fešte

Foto: Screenshot

LIVERPOOL je u dramatičnom finalu Carabao kupa sinoć pobijedio Chelsea 11:10 na penale nakon što ni u 120 minuta nogometa nije bilo golova. U rijetko viđenom raspucavanju pogođen je 21 penal zaredom prije nego što je Chelseajev golman Kepa Arrizabalaga poslao penal visoko preko gola.

Jürgenu Kloppu to je bio peti trofej s Liverpoolom te je sa svojim igračima nakon utakmice slavio titulu, no od slavlja se ubrzo udaljio Sadio Mane. On se prvo okupio sa suigračima, a Takumi Minamino je uzeo šampanjac i želio ga poprskati po ostalim igračima.

Kad je to vidio, Mane mu je sugerirao da spusti šampanjac te mu nešto rekao na uho i Japanac ga je poslušao. Nešto kasnije, kad su igrači ipak uzeli šampanjce u ruke, Mane se udaljio od proslave kako ne bi kvario doživljaj suigračima, ali mu se pridružio Klopp.

Engleski mediji zaključili su da je Mane, kao predani musliman, rekao Minaminu da ne smije biti u kontaktu s alkoholom što je njegov suigrač, naravno, potpuno prihvatio. Senegalac je prije šest godina rekao da mu je vjera vrlo važna u životu, da nikad nije okusio alkohol te da se moli pet puta dnevno.

Pročitajte više