Hrvatska druga u Europi

VIDEO Ludnica na dočeku, tisuće navijača s rukometašima: "Mostar, skidamo kapu!"

Foto: Index; Pixsell/Denis Kapetanović

VELIKI broj navijača hrvatske reprezentacije okupio se u Mostaru na Vojničkom igralištu gdje je organiziran doček rukometaša koji su osvojili srebro na Europskom prvenstvu završenom u nedjelju. Rukometaši porijeklom iz Hercegovine su se pred desetak tisuća navijača pojavili malo iza 21:00 uz nevjerojatnu atmosferu i desetke baklji. 

Zahvalili su im se na dočeku, podijelili stotine autograma, prisjetili se svojih rukometnih početaka u Mostaru, fotografirali se s navijačima i obećali im nova slavlja u nadolazećim godinama.

Uživo:

22:00 Završen je doček, igrači dijele autograme obožavateljima.

21:30 Marino Marić uzeo je mikrofon i pokazao da je i dobar pjevač. Zapjevao je pjesmu Moja Hercegovina.

21:20 "Izuzetna mi je čast što sam večeras s vama ovdje, bez vas to ne bi bilo to. Mi smo kao klinci baš na ovom igralištu započeli svoje karijere. Hvala vam od srca, skidam vam kapu", rekao je Karačić i zapjevao pjesmu koju su igrači pjevali Musi nakon što je zabio pobjednički gol u polufinalu.

21:18 Najveće ovacije dobio je Mostarac Igor Karačić.

21:15 "Pijem vino, osjećam se fino. Stigli su u Mostar Igor i Marino", tako je predstavljen Marino Marić. 

"Imam tremu, malo sam se usrao. Znate kakav sam i da kod mene nema šuplje. Sve vas volimo, pokušat ćemo se sa svima uslikati", rekao je Marino i zapjevao Tiho, tiho teče Neretva s navijačima

21:13 "Ajmo Mostar, ajmo Hercegovina", pozdravio je Mandić navijače. "Ne mogu vjerovati koliko je ljudi ovdje. Presretan sam zbog vašeg broja, ali i tužan što vam nismo donijeli zlato."

21:12 Marin Šego je prvi predstavljen. Tu je i David Mandić.

21:10 "Neki nisu ovdje iz opravdanih razloga, ali mi ćemo i njih predstaviti i pozdraviti", rekao je voditelj programa i počeo prozivati rukometaše koji su došli pozdraviti navijače u Mostar.

21:05 Stigli su rukometaši, ludnica među navijačima.

20:30 Ori se Moja domovina i Bježite, ljudi, bježite iz grada.

20:00 Nekoliko tisuća navijača stiglo je već oko 18 sati te uz pjesmu i baklje čekaju dolazak rukometaša koji su ranije danas imali doček u Zagrebu. 

Službeni organizator ovog dočeka je HMRK Zrinjski za koji je nekolicina hrvatskih reprezentativaca nastupala.

Najavljen je dolazak Igora Karačića, Marina Marića, Željka Muse, Davida Mandića, Marina Šege, Mateja Hrstića i Josipa Šarca koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a danas nastupaju za Hrvatsku.

 

Pročitajte više