Video: Machida nokauirao Evansa i uzeo mu poluteškaški UFC-ov pojas

SPEKTAKULARANO najavljivan meč dvojice neporaženih poluteškaša, Machide i Evansa, završio je na spektakularan način. Brazilac japanskih korijena u trećoj je minuti druge runde glavne borbe UFC-ovog 98 turnira nakon serije ručnih tehnika nokautirao Amerikanca i oteo mu pojas prvaka.

Od samog početka borbe bilo je jasno da Evansu ne odgovara Machidin nekonvencijalni karate stil koji ga je konstantno držao na distanci ne pružavši mu priliku za bilo kakav ozbiljni udarac. Brazilac je s druge strane igrao svoju uobičajenu igru izbjegavanja direktne borbe, no svaki put kada bi se odlučio za napad, to je bilo kirurški precizno i vrlo ubojito. Borba je mogla biti riješena već u prvoj rundi kada se Evans srušio nakon jednog Machidinog direkta. Brazilac ipak nije uspio završiti borbu ground&pound tehnikom, a Evans se nekako oporavio i preživio prvih pet minuta.

I u drugoj rundi borba se odvijala u gotovo identičnom ritmu, a kada je sjevnuo novi Machidin napad, Evansu više nije bilo spasa. Nakon serije snažnih udaraca, Amerikanac je pretrpio težak nokaut i prvi poraz u karijeri.

"Cijeli sam život želio postati prva i sada sam vrlo, vrlo sretan. Ovaj pojas držat ću jako dugo", rekao je nakon pobjede "Zmaj".

Zanimljivo će biti vidjeti hoće li se njegove riječi obistiniti pošto je pojas poluteškaškog prvaka u posljednjih pet borbi čak četiri puta mijenjao vlasnika. Machidi predstoji vrlo teška borba protiv Quintona "Rampagea" Jacksona koji je zbog ozlijede i operacije trenutačno izvan pogona.

U drugoj borbi večeri, onoj između dva bivša UFC prvaka u velter kategoriji, Matta Serre i Matta Hughesa, deblji je pojas izvukao Hughes. Okršaj boraca između kojih već neko vrijeme plamti pravi medijski rat odlučen je sudačkom 3:0 odlukom u korist Hughesa.

Rashad Evans - Lyoto Machida, KO, R2

Matt Hughes - Matt Serra, odluka sudaca 3-0

Drew McFedries - Xavier Foupa-Pokam, TKO, R1

Dan Miller - Chael Sonnen, odluka sudaca 3-0

Sean Sherk - Frank Edgar, ddluka sudaca 3-0

Brock Larson - Chris Wilson, gušenje, R1

Patrick Barry - Tim Hague, gušenje, R1

Phillipe Nover - Kyle Bradley, TKO, R1

Krzysztof Soszynski - Andre Gusmao, KO, R1

Yoshiyuki Yoshida - Brandon Wolff, gušenje, R1

Dave Kaplan - George Roop, podijeljena odluka sudaca 2-1

M.P.
Foto: Sherdog.com

Pročitajte više