VIDEO Magični potez Odegaarda. "Ne mogu prestati gledati. Ovo je za OnlyFans!"

Screenshot: Twitter

MARTIN ODEGAARD (24) briljira u Arsenalu. Vodio ga je do pobjede nad Evertonom (4:0) u 25. kolu Premiershipa, čime je njegova momčad zadržala pet bodova prednosti na prvom mjestu ispred aktualnog prvaka Manchester Cityja. Postigao je drugi gol u pobjedi, kojim je učinak u prvenstvu ove sezone podigao na devet pogodaka, a dodao je i sedam asistencija.

Međutim, Odegaard je golgeterski učinak na ovoj utakmici zasjenio fenomenalnim potezom, zapravo dvama takvim potezima u par sekundi u istoj akciji ili, kako su engleski i španjolski mediji napisali, bila je to nevjerojatna defenzivno/ofenzivna akcija istog igrača.

Odegaard je išao na ničiju loptu klizećim startom, a isto je radio i suparnik Alex Iwobi. To njihovo simultano klizanje izgledalo je jako efektno, ali putanje su im se križale pa je bio izgledan njihov sudar s potencijalno teškim posljedicama jer su brzo klizali po travi. Ipak, umjesto ozljeda i previjanja, vidjeli smo velemajstorski potez norveškog ofenzivca. On je loptu štopao i uzeo je suparniku petom.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE IZVEO ODEGAARD

To je izveo ležeći i kližući te uz opasnost da ga protivnik nabije čepovima. Tu nije bio kraj Odegaardovim majstorijama. Nakon što je tako uzeo loptu šokiranom suparniku, dao ju je sebi u for, podigao se i nastavio driblati drugog protivničkog igrača kao da je ovo što je maloprije izveo najnormalniji potez. Time je oduševio fanove nogometa, koji po društvenim mrežama pišu:

"Ovo mora ući u svaku kompilaciju vještina i trikova."

"Ne mogu prestati gledati ovu krasotu."

"Zidane, nisi ga smio pustiti iz Reala!"

"Vau, mislio sam da ovo može samo Cruyff!"

"Ovo je tako dobro da mu je mjesto na OnlyFansu!"

Odegaard je u Arsenal došao u siječnju 2021. na posudbu iz Reala, a pola godine kasnije otkupljen je za 35 milijuna eura. U Arsenalu igra tako da Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura. 

Pročitajte više