Video: Makoun bombetinom donio Lyonu minimalnu, ali vrijednu prednost uoči uzvrata

JEAN II MAKOUN prekrasnim je pogotkom odmah na startu drugog poluvremena donio svom Lyonu minimalnu, ali vrlo vrijednu prednost uoči uzvrata u Madridu. Lavovi su se do kraja uspjeli othrvati napadima Kraljevskog kluba i slaviti s 1:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Francuzi su tako ostvarili ono što su htjeli, zabili su, a nisu primili pogodak na domaćem terenu i s pravom se mogu nadati prolasku u daljnju fazu natjecanja.

> Video - Spektal na otvaranju osmine finala Lige prvaka: Rooney zablistao na San Siru

Nakon neuvjerljivog i pomalo dosadnjikavog prvog poluvremena u kojem smo vidjeli samo jednu pravu priliku (Delgado je u 37. minuti prekrasnim volejem pogodio Casillasovu), gledatelji na Gerlandu svjedočili su pravoj nogometnoj poslastici u nastavku. Oba kluba krenula su odlučnije i puno ofenzivnije što se Lyonu isplatilo već nakon dvije minute. Makoun je oduzeo jednu loptu na sredini terena, prešprintao petnaestak metara kroz utrobu Realove momčadi, da bi sjajnim udarcem izvan šesnaesterca uništio Casillasa i doveo svoju momčad u vodstvo.

Mogli su domaćini povećati svoje vodstvo već u 56. minuti. Pjanić je izveo jedan skraćeni korner, a Lisandro je glavom tukao preko gola. Odmah u sljedećoj akciji koja je bila plod Casillasovog lošeg ispucavanju, opet je Lisandro bio glavni akter. No, niti ovaj put lopta nije htjela u mrežu nakon što je već prevarila španjolskog vratara.

Real odgovara preko Cristiana Ronalda koji je bio njihov najraspoloženiji igrač. CR je u 61. minuti tukao s ruba šesnaesteca, ali domaćine spašava vratar Lloris sjajnom reakcijom vadeći loptu iz samih rašlji. U tim su trenucima obje momčadi igrale "va bank", a prilike su se izmjenjivale na obje strane, Casillas i Lloris su bili kao na streljani, no ipak su uspjeli sačuvati svoje mreže.

Real stiskao, ali nije uspio poentirati

Do kraja utakmice Madrižani su stiskali, a u nekoliko je trenutaka izgledalo kao da momčad Claudea Puela neće izdržati do kraja. Najbliže golu bio je Sergio Ramos nakon jednog udarca glavom koji je završio tik iznad grede.

Ovo je čak treći je put u pet posljednjih sezona Real Madrid pao na Gerlandu pa nas očekuje izuzetno zanimljiv uzvrat na Santiago Bernabeu. Podsjećamo, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nema pravo nastupa za Lyon u Ligi prvaka s obzirom da je igrao u drugome i trećem pretkolu za zagrebački Dinamo.

Lyon: Lloris, Cris, Boumsong, Pjanić, Lisandro, Reveillere, Gouvou, Makoun, Delgado, Cissokho, Toulalan

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Diarra, Kaka, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Albiol, Higuain, Xabi Alonso, Granero

Pročitajte više