Video - Mamić ispravlja pogrešku: U Dinamo se vraća Denis Glavina!

NAKON poplave internacionalnih imena koja je Zdravko Mamić razmatrao za poziciju lijevog bočnog, i inzistiranja trenera Krune Jurčića da se taj problem što prije riješi, rješenje je stiglo iz Ukrajine. I postalo je službeno: u Dinamo se vraća Denis Glavina, nekadašnji modri junior rođen 1986., i mladi hrvatski reprezentativac. Radi se o izuzetno kvalitetnom igraču, koji je 2006. godine od strane stručnjaka, proglašen najtalentiranijim mladim nogometašem ukrajinske lige!

Po dolasku u Ukrajinu je rođeni Čakovčani igrao za drugu momčad kijevskog Dinama, da bi ga klub potom poslao na posudbu u Dnjipro, pa u Vorsklu iz Poltave, gdje je odradio i prošlu sezonu. Klub iz Poltave, naime, nakon duge borbe uspio je od kijevskog Dinama otkupiti njegov ugovor.

Iako mu ugrožavanje protivničkih mreža nije primarni zadatak, ovaj mladić često zabija i prava je nepogoda za suparničke vratare. Sasvim sigurno, Kruno Jurčić od njega će primarno tražiti odgovornost u obrani.

"Dinamo ga je posudio na jednu godinu od ukrajinskog Vorskla-Naftahas, pobjednika ukrajinskog kupa s opcijom otkupa. Igra na poziciji lijevog beka. S 18 godina odlazi u Dinamo Kijev i već petu godinu igra ukrajinsku ligu. U Zagrebu ga očekujemo u petak. Time je završila Dinamova potraga za pojačanjima.", objavili su u klubu.

Glavina iza sebe ima zanimljivu nogometnu priču. Detalj koji dominira svakako je stav Dinama prema mladom igraču kojeg se prema njegovom priznanju lako odrekao.

"Došao sam iz Čakovca sa 14 godina. Nije mi baš bilo lako, potpisao sam petogodišnji stipendijski ugovor. Bile su tu tada i neke male ozljede, malo leđa, malo zadnja loža. U biti, mislim da su brzo u Maksimiru dignuli ruke od mene. Sigurno su svjesni pogreške. No, znam što se ondje zbiva, pratim ih i čestitam. Čujem se relativno često sa Čalom, Ćorlukom, Modrićem, vratarom Lončarićem.", 2006. godine pričao je Glavina, tarda hit igrač ukrajinskog prvenstva, u razgovoru za SN.

Povratak?

"Ne, to ne. Jednom, kada odem iz Ukrajine volio bih na zapad, ali sada mi je kijevski Dinamo prvi na pameti", dodao je Glavina.

Život ga je ipak odveo drugim putem, natrag u Maksimir. Baš kao što je predvidio, Dinamo će pokušati ispraviti pogrešku.

D.R.
Foto: Cropix

Pročitajte više